Egyéb kategória

Kefires lángos egyszerűen, könnyű tésztával

A frissen sült forró lángossal kevés más étel veszi fel a népszerűséget, ennek ellenére ritkán készítjük otthon, pedig nagyon egyszerű, filléres és kiadós. Ha kefires tésztával készítjük, biztos sikerre számíthatunk, nagyon finom és foszlós a tésztája, nem szívja meg magát olajjal sülés közben, és a bedagasztott tészta pár napig eltartható a hűtőben, és többször süthetünk belőle frissen, amikor csak kedvünk szottyan rá.

vous - 2019.02.01.
Kefires lángos egyszerűen, könnyű tésztával

Bár az egyik legegyszerűbb kelt tészta a lángosé, mégis sokféle változata létezik, van, aki sima kenyértésztával készíti, létezik a krumplival dúsított változat, de talán legjobb a kefires, mert a fermentált tejterméktől nagyon könnyű, foszlós a tészta, készítés közben jó ruganyos állagú, és egyszerű vele dolgozni.

A lángos tipikusan az az étel, ami csak frissen, forrón igazán finom, ennek a tésztának viszont nagy előnye, hogy hűtőben, letakarva 3-4 napig eltartható, így pár perc alatt bármikor ropogós-foszlós gyors vacsora vagy épp kiadós reggeli készíthető vele, csak formázni és sütni kell.

Kefires lángos – recept >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek