fenék popsi bikini nyár

Több SPORT, kevesebb narancsbőr – Tippek a megoldáshoz

Tudtad, hogy a felnőtt nők 95 százalékának van narancsbőre? Kialakulását többek között hormonális és genetikai okok, a helytelen táplálkozás és a mozgáshiány is elősegíti – így ha az öröklött hajlamon nem is tudsz változtatni, rendszeres mozgással megelőzheted vagy enyhítheted a narancsbőrt!

Futás

Mindjárt beköszönt a tavasz, ezért itt az ideje, hogy felvedd az edzőcipőt, és reggelente elmenj kocogni a közeli parkba – már csak azért is, mert ez az egyik leghatékonyabb mozgásforma a narancsbőr ellen!

A futás ugyanis serkenti az anyagcserét és a zsírégetést, ráadásul húsz-harminc perc után boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetedben, így nemcsak a tested kerül topformába, de a hangulatod is jobb lesz!

A cellulitisz ellen a legjobb a lassú kocogás, amikor a pulzusszámod 130 körül mozog: ilyenkor bomlik le a legtöbb zsírsejt, és gyorsul fel leginkább a vérkeringés és a nyirokáramlás!

Tipp:

Ha eddig nem sportoltál rendszeresen, fokozatosan szoktasd hozzá a szervezetedet a futáshoz: eleinte pár percenként váltogasd a kocogást és a tempós sétát! Ne a sebességet növeld, hanem inkább az időtartamot – hetente legalább két-három alkalommal fuss húsz-harminc percet!

A további 2 ötletért kattintsatok ide >>>