Fánk

Illatos és puha fánk nagyon egyszerűen, 30 perc alatt

A farsangi időszakban legalább egyszer mindenki süt egy finom fánkot, én sem hagynám ki. Ez a recept roppant egyszerű, nem kell keleszteni, így az első mozzanattól az utolsóig nem telik el fél óránál több, és már falatozhatjuk is a frissen kisült, illatozó fánkokat.

Nagyon egyszerű és gyors ez a pillekönnyű fánk, nem szív magába olajat sütés közben, és légiesen könnyű a tésztája, köszönhetően a benne lévő sütőpornak és szódabikarbónának. Sütés közben szépen feljön, aranyló, puha, kellemesen vaníliás és rumos illatú.

Szerintem egy kis rummal összeforralt házi baracklekvárral a legfinomabb, de magában is nagyon finom egy tartalmasabb leves után másodikként, de csokiszószba mártogatva is mesés...

Kiadós, pofonegyszerű és isteni, nem lehet elrontani. :)

Sütőporos fánk – recept >>>

Forrás:
Kard Éva