panna-cotta-2416749_1920

Epres panna cotta, az elronthatatlan csupakrém desszert

Hűvös és lágy, csodásan selymes és igazán kényeztető desszert az olasz panna cotta, nagy előnye, hogy elronthatatlanul egyszerű és gyorsan összeállítható, gyümölccsel tálalva pedig mutatós és mennyei!

Állagra olyan, mint egy rezgős puding, hófehér és hűsítő kanalazgatni való, csupa krém az egész, mesésen finom és olyan egyszerű, hogy kezdők is bátran nekiállhatnak: igazi stresszmentes recept, nem lehet elrontani, ha betartjuk az arányokat és a pihentetési időt. A panna cotta szó szerint főtt tejszínt jelent, és tulajdonképpen pontosan erről van szó, vagyis egy zselatinnal elkevert, majd jól lehűtött, remegősre, pudingosra hűlt édes tejszínről - most egy kis tejjel lazítva, lájtosabbra véve.

epres-panna-cotta
epres-panna-cotta
Forrás:
pixabay

Az olasz alapváltozatban csupán vanília ízesíti a selymes tejszínkrémet, de érdemes valamilyen karakteres fűszerrel is feldobni, illetve egy kis szezonális gyümölcsből főzött raguval. Most pár szem kardamommal és friss eperrel készült, nagyon jól passzolnak egymáshoz, de gyömbérrel, csillagánizzsal vagy akár egy fahéjjal is készíthetjük, a gyümölcsraguhoz más bogyóst, málnát, áfonyát is használhatunk - vagy amit épp kínál a szezon.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.