Egyéb kategória

Véradást szerveznek a leukémiás és daganatos gyerekek megsegítésére

Budapest, 2019. 06. 26. – Az Érintettek Egyesület negyedik alkalommal szervezi meg az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen az Érintettek Véradást. A szokásokhoz hűen már családi nappá avanzsáló pénteki eseményen a gyerekeket játékok, míg a felnőtt véradókat ajándékok is várják.

vous - 2019.06.27.
Véradást szerveznek a leukémiás és daganatos gyerekek megsegítésére

„A daganatos beteg és leukémiás gyermekek terápiája során elengedhetetlen fontosságú a vér és a különböző vérkészítmények szerepe, ezért minél több véradót várunka negyedik Érintettek Véradásra a Lurdy Házba” – mondta Keresztes-Németh Anita, az Érintettek Egyesület alelnöke.

Egy felnőtt ember vére három beteg gyermek gyógyulásában is tud segíteni, így az Egyesület kéri, hogy aki tud, jöjjön el és segítsen! A véradás mellett garantált ajándékok és nyereményjáték várja a felnőtteket, míg a kísérő gyerekeknek egész nap számtalan játék, óriáskirakó, csillámtetoválás és karkötőfonás lesz a program. 

A véradás mellett az eseményen lehetőség lesz őssejtdonációra is. Az őssejt-donorok száma hazánkban a nemzetközi tendenciáktól jelentősen elmarad, pedig az őssejtek segíthetnek rosszindulatú daganatos és egyéb, más módon nehezen gyógyítható betegségekben.

A IV. Érintettek Véradásra június 28-án, pénteken reggel 9 órától egészen délután 4 óráig szeretettel várják a véradókat és családjukat a Lurdy Ház első emeletén, a Rendezvényközpontban (a IX. kerület, Könyves Kálmán krt. 12-14. szám alatt). Az eseményre a tervezhetőség miatt érdemes bejelentkezni ezen a linken.

600

Az Érintettek Egyesületről:

Az egyesület küldetése, hogy személyes, valós segítséget nyújtson saját szülői tapasztalataival, ismereteivel, gyógyult gyermekeik pozitív példájával. Az érintett szülők összefogásával segítik a többi sorstárs családi életét és képviselik érdekeiket intézmények, szervek, szervezetek előtt. Szlogenjük: Nem vagy egyedül!

Bővebb információ és interjúlehetőség:

Keresztes-Németh Anita, Érintettek Egyesület, alelnök

+36 30 382 5261

erintettekegyesulet@gmail.com 

Ajánlott cikkek