A legjobb nyári ebéd vagy vacsora a zsenge főtt kukorica – egyszerű, gyors, kiadós és isteni. Frissen, melegen az igazi, és nagyon jól továbbgondolható, mi minden készülhet még belőle.
Talán a balatoni strandoknak köszönhető, hogy szinte csak főtt kukoricaként készítjük és esszük a zsenge csöves kukoricát, ez a legegyszerűbb mód, ráadásul elég jól melegen és frissen tartható a meleg főzővizében. Talán ezt szoktuk meg, így ismerjük, pedig nemcsak a horvát és görög tengerpartokon vagy Mexikóban és Dél-Amerikában sütik a kukoricát, hanem a magyar falvakban is elterjedt volt, különösen a borospincék környékén, amikor a szőlőben végzett szorgos munka után a friss kukoricacsöveket parázsban megsütötték.
Aki még nem kóstolt sült kukoricát, mindenképpen próbálja ki: nagyszerű kerti partira, amikor úgyis begyújtjuk a grillt, de bográcsozás végén is dobhatunk a parázsba fóliába csomagolt csöves kukoricát.