Egyéb kategória

5 finom félpénzes fogás, ha éppen lapos a pénztárca

Előfordul, hogy túlköltekezünk vagy éppen nem megy olyan jól a szekér, félreteszünk az ünnepekre, vagyis tényleg sovány keretből kell megoldani a napi menüt, amit semmiképpen nem érdemes lemondásként megélni, sokkal inkább érdemes kreatív kihívásnak tekinteni. Jó kis házias fogások készülhetnek fillérekből!

vous - 2019.09.19.
5 finom félpénzes fogás, ha éppen lapos a pénztárca

Az úgynevezett "szegénykonyha", az olasz cucina povere kifejezésből lett divatos: a nagyon kiadós és gazdaságos tésztaételek és pizzák laktatóak, pár olcsó alapanyagból varázslatosan finom – és mára már világszerte ismert – fogásokat jelentik, de lássuk be, minden nemzetnek megvannak a maguk spórolós, de nagyon finom és házias válaszaik a pénztárcabarát fogásokra. Néha direkt jól is esik ilyen finom, nosztalgikus vagy retró, gyerekkort idéző fogásokat újra elkészíteni, vagy akár egy kis módosítással felfrissíteni.

Frankfurti leves

Frankfurti leves
Forrás:
Hámori Zsófia

Frankfurti leves 

Ha azt hinnénk, hogy ez a virslis-kelkáposztás leves Frankfurtban is ismert és kedvelt, netán azt feltételeznénk, hogy onnan származik, csalódást kell okoznunk: bár kedvelik a németek a káposztás és virslis fogásokat, ezt a változatot hiába keresnénk az ottani étlapokon. Ez egy vérbeli magyar recept, ami a frankfurti virsli után kapta a nevét. A két világháború között született, és a szegényebbek körében volt népszerű, akiknek nem telt húsra, virslivel főztek. Kelkáposzta, krumpli, kevés virsli és fűszer – a végeredmény pedig egy isteni és laktató, egytálételnek is beillő leves.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek