Fiatal pár

A mondat, amit egy pasi csak akkor mond neked, ha te vagy számára az igazi

A mondat, amire kislány korod óta vársz. A mondat, amit százszor – ha nem ezerszer – elképzeltél már. A mondat, amire minden bizonnyal egész életedben emlékezni fogsz. A mondat, aminél nem sok szebb van a világon. A mondat, ami életeket változtat meg. A mondat, ami így hangzik: „Leszel a feleségem?”

Legalább egy olyan pillanat biztosan van az esküvő előtt, amikor a pár mindkét tagja egyszerre nagyon boldog. Igen, a lánykérésre gondolunk.

De vajon mennyi idő szükséges, hogy szívünk választottja elszánja magát, és feltegye a kérdést?

Forrás:
Unsplash

Az Esküvő Online esküvőszervező portál megkérdezett több mint ezer jegyben járó menyasszonyt és újdonsült feleséget, náluk mennyi idő telt el a kapcsolat eleje, A Kérdés és az esküvő között.

A kutatás szerint az átlagos pár 1-3 évig jár együtt, mielőtt elhangzik a “leszel-e a feleségem?” kérdés, a válaszadók közel fele ezt az időtartamot jelölte meg. A párok közel harmada a még megfontoltabb haladás híve, ugyanis náluk 4-7 évig tart a tesztidőszak.

Érdekességként megjegyezzük, hogy volt félszázaléknyi kitöltő, aki annyira magabiztosan hallgatott szíve dobbanására, hogy az első négy hét után fejest ugrott a kalandba.

Forrás:
Esküvő Online

Már csak az a kérdés, hogy mikor tesszük meg a második lépést.

A párok több mint felénél a lánykérés és az esküvő között 1-3 év telik el, közel harmaduk pedig már egy éven belül megejti a lagzit.

Ritka eset, de azért előfordul, hogy egy nagyon gyors döntést egy nagyon lassú követ: az egyik olyan pár esetében, amelyiknél az első randi után még abban a hónapban megtörtént a lánykérés, végül 7 év telt el az esküvőig.

Szerinted melyik opció az ideális?

  • Bele a közepébe: korai eljegyzés, korai esküvő
  • Stoppolás: korai eljegyzés, kései esküvő
  • Arany középút: középtávú eljegyzés középtávú esküvővel
  • Klasszikus: középtávú eljegyzés, egy éven belül esküvő
  • Majd egyszer: kései eljegyzés, még későbbi esküvő