Esküvő

Képes lennél ennyit fizetni az esküvődért?

Sokan már kislányként eltervezik az esküvőjüket és részletesen megálmodják a nagy napot. De tényleg minden pénzt megér, hogy tökéletes legyen?

Ahány menyasszony, annyi terv:

  • Van, aki igazi hercegnőnek szeretné érezni magát, hófehér habos ruhában vonulna oltár elé és nem bánná, ha hintó és kastély is dukálna a pompához.
  • Mások legszívesebben kettesben esküdnének meg egy homokos tengerparton, miközben a nap lebukik a hullámok közé.
  • Vagy szűk családi körben, a legjobb barátokkal, hiszen tényleg csak azokkal akarják megosztani ezt a pillanatot, akikre tartozik.
  • Esetleg egy vidékies hangulatú lagzi a vágyuk, ahol összegyűlik a fél település, degeszre tömik magukat és kissé becsiccsentve ropják a mulatósra, hogy beleremeg a pajta is.

A kreativitástól túlcsorduló arák pedig mindet megtesznek, hogy ez valóra is váljon. Legyen egy hűs erdőben, egy étterem virágzó kertjében, a városházán vagy egy templomban, sajnos van egy rossz hírünk:

Az álmok beárazhatóak.

Forrás:
Unsplash

Az Esküvő Online esküvőszervező portál megkérdezett több mint ezer jegyben járó menyasszonyt és újdonsült feleséget, hogy mennyi pénzt szántak az esküvőjükre.

Akadt egy hölgy, aki tényleg nem sajnálta rá a pénzt és 10 millió forintnál is többet költ élete napjára.

Ne kapj egyből szívrohamot, azért ennél jóval kisebb összegből is fantasztikus lakodalmat lehet tartani! Az esküvőre a párok fele 1-3 millió forintot szán, ami 80-100 fős násznép esetén valóban elég lehet a szép szertartásra és egy ütős lagzira, nem csoda, hogy ezt az értékhatárt lőtték be a legtöbben.

Mennyi pénzt szánnak a párok az esküvőre?
Mennyi pénzt szánnak a párok az esküvőre?
Forrás:
Esküvő Online

A második legnépszerűbb a fél- és egymillió forint közötti keretben gondolkodók száma (18%), de akár kevesebb, mint fél millióból is meg lehet úszni az esküvőt (13%). A flancolás viszont, úgy tűnik, nem kenyere a hazai menyasszonyoknak, alig akad olyan, aki 3-6 milliót (8%), vagy annál is többet költene az esküvőre (1%).

Igazából persze a lényeg mégsem azon van, hogy ki mennyit képes ráfordítani, hanem, hogy jól érezzétek magatokat és utána is kitartson az igazi önfeledt boldogság!

Forrás:
Unsplash

Szerinted mennyit érdemes költeni egy esküvőre?

  • Ez a nap szóljon rólam és minden legyen meseszerű! Ez számomra minden pénzt megér!
  • Adjuk meg a módját, de realitástól nem akarok elrugaszkodni.
  • Szolidabb, de azért ne legyen teljesen puritán. Mégiscsak ünnepelünk!
  • Ússzuk meg minél olcsóbban, nem ezen fog múlni a boldogságunk.