Egyéb kategória

Tavaszodik! Ideje lecserélni az edzőcipődet?!

Az emberek nagyon ragaszkodóak tudnak lenni olykor-olykor. Ez általában nem is jelent gondot, hiszen nem véletlenül szeretjük körbevenni magunkat olyan tárgyakkal, amikhez emlékeket fűzünk. Azonban ha ez a dolog például a kedvenc edzőcipőnk, azzal már lehetnek problémák. Te mennyi ideig futsz ugyanabban a cipőben? Lehet, hogy ideje lecserélned a futócipődet? Legyen ez a cikk az intő jel! 

vous - 2021.03.05.
Tavaszodik! Ideje lecserélni az edzőcipődet?!

Külalak

Nem mindegy, hogy a futócipőd csupán piszkos, és ideje kimosnod, lemosnod, vagy már meglátszanak rajta az elnyűttség tipikus jelei: a talpa kezd leválni, a varrás szép lassan meglazul és elenged, a sarka már teljesen le van taposva, és ettől megtört az anyag.

cipők

Forrás:
CANVA.COM

Kényelem

Mindenki szereti a kényelmes cipőket. Azonban ha a futócipőd már teljesen felvette a lábad alakját, és rásimul mindenhol a lábadra, az azt jelentheti, hogy nem nyújt a bokádnak, illetve a lábfejed többi részének támogatást. Ha pedig nem támasztja meg kellőképpen, előfordulhat, hogy jobban fog benne fájni a lábad egy idő után. Ha viszont ennek az ellenkezője történik, és a lábadon egyre több a vízhólyag, meglehet, hogy annyira eldeformálódott már a cipő, hogy nem passzol a lábad formájához.

cipők

Forrás:
CANVA.COM

Méret

Előfordulhat, hogy a cipőd egyszer csak túl kicsi vagy túl nagy lesz. Ezt sok minden okozhatja. Lehet, hogy egyszerűen csak túl sokat futottál benne, de súlygyarapodás vagy súlycsökkenés, terhesség, de egyéb okai is lehetnek.

Funkció

Ha a cipőd talpa elkezd csúszni vagy esetleg kinyúlik, és nem támasztja a lábad, az akár sportsérülésekkel is végződhet. Ha a cipőtalp már repedezett, valószínűleg túl öreg már ahhoz, hogy normálisan tudd használni, hiszen elvesztette a funkcióját.

Szag

A legtöbb futócipő rossz szaga eltűnik, ha kiteszed a friss levegőre kiszellőzni. Azonban ha a te cipőd semmitől sem akar kiszáradni, valószínűleg olyan szinten át van már ázva, hogy az tökéletes táptalaj a baktériumoknak, így már egészségtelen a viselése.

Ajánlott cikkek