Egyéb kategória

Miért érdemes reggel hat előtt felkelni? Hat jó okot tudunk rá!

Érezted már valaha, hogy nincs elég óra egy napban? Vagy azt, hogy egy-egy elfoglaltságot mindenképpen fel kell áldoznod az elegendő alvás oltárán? Naná, ahogy mindenki!

Íme, hat ok, amiért érdemes reggel hat óra előtt kipattanni az ágyból:

vous - 2021.10.27.
Miért érdemes reggel hat előtt felkelni? Hat jó okot tudunk rá!

Lesz elég időd megtervezni a napodat

Az emberek általában azért nem tudják végrehajtani a kitűzött feladatokat, vagy elérni bizonyos napi célokat, mert nincs idejük rájuk fókuszálni. Ha korábban kelsz fel, van időd leülni, és átgondolni, milyen kihívásokkal kell szembenézned aznap.

Össze tudod írni, mit kell tenned aznap

Ha korábban kelsz, lesz egy kis extra időd előkapni egy papírt, vagy egy füzetet, és összeírni, mit is kell aznap elvégezned. Ha napi tervet készítesz, biztos nem felejtesz el semmit, a napod stressz-mentesebb lesz, és biztosan tudni fogok, hogy nem felejtettél el semmit.

Jut idő az edzésre

Így elegendő időd lesz egy laza kis edzésre, vagyis felhagyhatsz a „nincs időm edzeni” típusú kifogásokkal, szóval hajrá! Nem beszélve a jótékony endorfinról, ami az edzés során felszabadul, és amitől energikus, illetve vidám leszel egész nap.

Elég időd lesz enni

Ha reggel hat előtt kelsz fel, biztosan nem hagyod majd ki a nap legfontosabb étkezését, a reggelit, amitől könnyedén átvészeled majd a napot. Ezen kívül persze nem gyorséttermi ételekkel tömöd tele magad, munkába sietve, ami egyszerűen csak pénzkidobás.

A sikeres emberek mind korán kelnek

Jack Dorsey, a Twitter atyja azt vallja, hogy mindenképp érdemes minden nap 5:30-kor kelni. Dorsey a reggeleket meditációval, és egy hatmérföldes futással kezdi. Tim Cook, az Apple vezérigazgatójáról köztudott, hogy a céges e-maileket hajnali 4:30-kor szokta elküldeni. Richard Branson, a Virgin Group vállalat alapítója a koránkelés nagy támogatója. Branson minden nap 5:45-kor kell fel, hogy a napját egy kiadós edzéssel és reggelivel kezdje.

Járj mindenki előtt két lépéssel

Milyen menő a gondolat, hogy te már akkor ébren vagy, mikor mindenki alszik még! Reggel nyolcig végezd el a legsürgetőbb feladataidat, és azután már csak a nap nyugis, élvezetes része maradt.

Ha minden nap két és fél órával hamarabb kelsz fel, nem fogod megbánni! Százszor megköszönöd majd magadnak a saját elhatározásodat, hiszen megváltoztathatja az életedet! Ez tizenhét és fél extra órát jelent hetente, havi szinten hetvenet, évente pedig 840-et. Jól hangzik, igaz? És meg is éri ez a kis erőfeszítés, még ha először szokatlan és nehézkes is lesz!

Ajánlott cikkek