Metronom Vous 1200x360

Az egészség a szájban kezdődik!

A száj a test kapuja, általános egészségünk alapja az egészséges szájüreg. Ha a szájhigiénénk rendben van, feltehetően sokkal kevésbé betegszünk meg – állítják az orvosok. Fogat mosni pedig bárki tud, gondolnánk, mégis világszerte 3,5 milliárd ember szenved valamilyen szájüregi betegségben, amelynek messzemenő következményei lehetnek. 

A szájüregi és általános testi egészség kapcsolata sokkal fontosabb, mint amekkora figyelmet tulajdonítanak neki, pedig már a legkisebb napi szokásokkal – mint például, hogy elektromos fogkefét használunk kézi helyett – is sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a krónikus fogágybetegségek milyen mértékben tudják elősegíteni az egész test szisztémás betegségeit, ezért rendkívül fontos, hogy a lehető leghamarabb reagáljunk az olyan figyelmeztető jelekre, mint a duzzadt vagy irritált íny. 

A fogínybetegség akkor kezdődik, amikor több millió baktériumot tartalmazó lepedék halmozódik fel a fogakon. A baktériumok által termelt sav megtámadhatja a fogzománcot és fogszuvasodást okozhat, irritálhatja az ínyt és ínygyulladást okozhat, ami a legrosszabb esetben fogágybetegséggé fejlődhet. A parodontitis súlyos gyulladás, amely fogvesztéshez és gyulladásos reakcióhoz vezethet a parodontális szövetben. Ez láncreakciót válthat ki, amely a test más részeire is átterjedhet a kardiovaszkuláris rendszeren keresztül.

Ha tehát az ínybetegséget nem kezelik, súlyosabb betegséghez is vezethet, ezért akkor teszünk a legtöbbet, ha megelőzzük a fogínybetegség kialakulását, amelynek egyik legkönnyebb módja a lepedékek hatékony eltávolítása. Ehhez pedig a legjobb eszköz egy elektromos fogkefe. 

Nemrégiben vált elérhetővé hazánkban is az Oral-B legújabb elektromos fogkeféje, amely oszcillációs-rotációs mozgással kombinálva akár 48 százalékkal több lepedéket képes eltávolítani, mint egy szónikus fogkefe.
Nemrégiben vált elérhetővé hazánkban is az Oral-B legújabb elektromos fogkeféje, amely oszcillációs-rotációs mozgással kombinálva akár 48 százalékkal több lepedéket képes eltávolítani, mint egy szónikus fogkefe.
Forrás:
Oral-B

Oké, hogy elektromos, de szónikus vagy mágneses fogkefe?

Nemrégiben vált elérhetővé hazánkban is az Oral-B legújabb elektromos fogkeféje, az iOTM, amelynek forradalmian új mágneses technológiája mikrorezgéseket generálva közvetlenül a fogkefefejbe hajtja az energiát, amely oszcillációs-rotációs mozgással kombinálva akár 48 százalékkal több lepedéket képes eltávolítani, mint egy szónikus fogkefe. A készülék minden eddiginél alaposabb, mégis kíméletes tisztításra képes, ami különösen fontos a nehezen elérhető fogközökben és az ínyszélen. A mágneses fogkefe használatával radikálisan csökkenthető a lepedékek okozta fogínybetegségek kialakulása. Egy szónikus fogkefe egyszerű előre-hátra mozgást végez, a mágneses fogkefe ezzel szemben rendkívül hatékony kombinált oszcillációs-rotációs (forgó-rezgő) mozgással körbeveszi az egyes fogakat, és a fogkefesörték kíméletes mikrorezgései hatékonyan távolítják el a lepedéket a fognyakról és a nehezen elérhető fogközökből is.

A mágneses technológia mellett az új iOTM 9 készülék beépített mesterséges intelligenciájának köszönhetően

  • minden egyes fogmosást rögzít,
  • 7 különféle fogmosási módot kínál, interaktív kijelzője könnyedén navigál a személyre szabható funkciók között,
  • intelligens nyomásérzékelője pedig figyelmeztet, ha túl erős vagy túl gyenge nyomást gyakorolunk a fogakra.

Mobilapplikációja 3D fogfelszínt követő funkcióval és helyzetérzékelő szenzorokkal rendelkezik, amely felismeri a szájüreg minden területét, és jelentős segítséget nyújt a lehető legalaposabb fogmosáshoz.

Vigyázzunk fogainkra, hiszen azok állapota tükrözi egész testünk egészségét!