Egyéb kategória

Mágnesszelepek az öntözés szolgálatában

A kert és az udvar öntözése nem lehet egyszerű, főleg akkor, ha nem tudunk erre elég időt szánni. Az automata öntözőrendszer például egy olyan komplex rendszer, amelyben sok-sok alkatrész biztosítja, hogy minden jól menjen a locsolás során.

Természetesen, ha még csak ismerkedünk a témával, akkor egyáltalán nem könnyű a megfelelő termékeket kiválasztani. A következő cikkben a mágnesszelepekről, s konkrétan a Rain Bird mágnesszelep előnyeiről olvashatsz kicsit bővebben. Tarts velem, hogy a saját kerted öntözéstechnikai szakértője lehess!

vous - 2021.10.01.
Mágnesszelepek az öntözés szolgálatában

Miért fontosak a mágnesszelepek?

A mágnesszelepek tulajdonképpen szabályozzák a vízmennyiséget. Meghatározott időközönként beindítják és leállítják a vizet. Sokan azt hiszik, hogy az automatika az egyetlen, ami a rendszeren belül irányít, pedig ez nem így van. Elég egyetlen kar, és manuálisan tudjuk működtetni. Tehát ha nem lenne mágnesszelep, akkor nekünk kellene kézzel szabályozni a vízmennyiséget vagy éppen az öntözés időtartamát.

Persze ez elsőre lehet, hogy még nem túl átlátható neked, ezért hoztunk néhány példát és egy konkrét terméket is. Kezdjük azzal, hogy elmagyarázzuk neked a mágnesszelepek működési elvét!

Forrás:
https://automataontozorendszer.com

Hogyan működik? 

A nyomáskiegyenlítés és az elektromágnesesség működteti a szelepeket. Ha például egy zárt mágnesszelepbe víz kerül, a szelep bemenetén keresztül, akkor ebben a víz erőt fejt ki. Ezen erő hatására, nekifeszül a membránnak, amely elzárja a víz útját. A membrán túloldalán egy ugyanilyen erővel a membránnak feszülő vasmag található.

Amikor áramot kap a szerkezet, akkor a vasmag elmozdul a helyéről, és a víz előtt megnyílik az út. Ha pedig nincs áram, akkor ismét elzárja a vizet. 

Most, hogy tudod, hogyan működik a folyamat, érdemes saját alkatrészeket is beszerezned a rendszer kiépítéséhez! Az AutomataÖntözőrendszer.com mágnesszelepei között te is megtalálod a megfelelő terméket!

Rain Bird az automata öntözőrendszerben

Az automata öntözőrendszer kiépítéséhez kelleni fog egy időkapcsoló is. Aztán az is fontos, hogy beprogramozzuk a vezérlőt, így teljesen önműködő lesz a rendszer. A mágnesszelep szabályozni fogja a vízmennyiséget, ami a takarékosság szempontjából sem utolsó.

Az egyes zónák működéséért is felelős ez az alkatrész. A Hunter és a Rain Bird márka termékei között érdemes keresgélni, ha mágnesszelepet vennénk, hiszen ezek a magas színvonalat testesítik meg az öntözéstechnikában. A Rain Bird mágnesszelep strapabíró műanyagból készült, s bármilyen márkájú öntözésvezérlővel kompatibilis. Precízen végzi munkáját és hosszú távon hasznosítható.

Nagyon könnyű a beszerelése, nem kell hozzá szakértőnek lennünk. Amennyiben neked sem mindegy, hogy mire ruházol be, akkor ajánlom figyelmedbe a Rain Bird alkatrészeket, kiegészítőket, amelyek nem okoznak majd csalódást!

Ajánlott cikkek