Egyéb kategória

Útmutató a rosacea bőrbetegség kezeléséhez

Meglehetősen ritka az olyan ember, akinek mindig makulátlan lenne az arcbőre. Ám míg némelyeknek csupán pár pattanás okoz időnként gondot, addig másoknak súlyosabb problémákkal, például a rosacea bőrbetegséggel kell megküzdeniük.

vous - 2021.11.15.
Útmutató a rosacea bőrbetegség kezeléséhez

Mi is pontosan az a rosacea?

A rosacea egy olyan krónikus bőrbetegség, ami az arcbőrön jelenik meg. Tartós bőrpírt, pattanásszerű, váladékozó göböcskéket, viszketést, égő érzést, szárazságot, hámlást és extrém érzékenységet okoz. 

Általában ismeretlen okból alakul ki, de feltételezhetően a genetikai tényezőknek, valamint a helytelen életmódnak is szerepe van benne. Nők körében gyakrabban fordul elő.

Eleinte az árulkodó pirosság csak alkalomszerűen jelentkezik, majd ahogy a bőr állapota romlik, egyre nagyobb terület lesz érintett, a bőrpír pedig tartóssá válik. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a rosacea nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel remekül kordában tartható, illetve a tünetek is mérsékelhetőek.

Mindehhez viszont szükség van egy bőrgyógyászati vizsgálatra is, melynek során felállítják a diagnózist, majd az orvos különféle vényköteles szereket ír fel, amik csökkentik a gyulladást, mérséklik a pirosságot és antibakteriális hatással rendelkeznek. 

A gyógyszeres kezelés mellett természetesen nem szabad megfeledkezni a körültekintő bőrápolásról sem.

Használjunk rosacea elleni krémet!

Használjunk rosacea elleni krémet!
Forrás:
https://www.helia-d.hu/Helia-D-Professional-Fuszer-termekcsalad

Használjunk rosacea elleni krémet!

Mivel a rosaceás bőr általában rendkívül érzékeny, ezért különös odafigyeléssel kell kiválasztani a használt kozmetikumot, nehogy tovább rontsunk az állapotán. Célszerű speciális rosacea elleni krémet is használni, a Helia-D Professional “Fűszer” termékcsaládjában található vadgesztenyés nappali és éjszakai krém például célzott ápolást nyújt a rosaceás bőrnek

A bőrnyugtató, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatáson kívül összehúzza a pórusokat, megelőzi a mitesszerek kialakulását és javítja a bőr általános állapotát. 

A készítmények használatával sokat javíthatunk a bőr állapotán, de ne feledjük, hogy ezen felül is nagyon oda kell figyelni a kíméletes, tudatos bőrápolásra. 

Általános tippek rosaceás bőr kezelésére

Ha rosaceában szenvedünk, alkalmazzuk a “kevesebb több” elvet, vagyis csak annyi kozmetikumot használjunk, amennyi feltétlenül szükséges, nehogy feleslegesen irritáljuk a bőrt. Válasszunk minden termékből olyat, ami érzékeny bőrre való!

A bőrápolási rutinhoz szükség lesz egy kíméletesen ható, tisztító arclemosóra is, amellyel reggel és este alaposan megtisztítjuk a bőrünket. Ezután alkalmazzunk egy gyengédebb BHA vagy PHA hámlasztót, amivel eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket és gyorsítjuk a bőr megújulási folyamatát! 

Utána következhet egy rosaceás bőrre való hidratálókrém, majd végül ne feledkezzünk el a fényvédelemről sem, ugyanis a rosaceás bőr fokozottan fényérzékeny! Ezért a fényvédő télen és nyáron, napsütésben és borús időben is egyaránt kötelező. Mindezek mellett természetesen használjuk a bőrgyógyász által felírt készítményeket is!

 

Ajánlott cikkek