lány ősz

A jókedved nem aludhat téli álmot: Így dobd fel a hideg napokat

Az óraátállítást követően újra délután ötkor sötétedik, egyre vastagabb ruharétegekbe kell burkolóznunk, sőt az esernyő is alapvető kiegészítőnkké válik. Nem csoda, ha néha mi magunk is olyanná változunk, mint egy szomorú, őszi esőfelhő…

...azonban van megoldás arra, ha szeretnéd, hogy legalább benned kisüssön egy kicsit a nap. Mutatjuk, mit próbálj tenni!

Zenés manipuláció

Mindenki tapasztalhatta már, hogy a zene óriási hatással van a hangulatunkra: egy bulisláger bármikor táncra bírhat minket, míg egy romantikus ballada megnyugtathatja a kedélyünket. Ha egy olyan playlisttel indítod a reggelt, amelyen a legvidámabb kedvenc dalaid szólnak, rögtön szélesebb lesz a mosolyod is.

Zenével egyből könnyebben indulhat a napod!
Zenével egyből könnyebben indulhat a napod!
Forrás:
Unsplash

Élvezd a színeket

Az őszi-téli időszak beköszöntével hajlamosak vagyunk sötét ruhákba bújni: mintha magunk is alkalmazkodni próbálnánk a sötétedő, téli álomra készülő világhoz. Ha azonban színekkel vesszük körbe magunkat a ruháink és a berendezési tárgyaink révén, nemcsak kiemelkedhetünk a szürke tömegből, de a hangulatunkra is hathatunk.

Mozogj

Unalomig ismert, de igaz: a mozgás sokat javíthat a közérzeteden. Nem kell, hogy félmaratont fuss a késő őszi latyakban, de egy tízperces otthoni edzés biztosan belefér! Ha nincsenek bevált gyakorlataid, ajánlunk néhányat.

A mozgástól garantáltan nem lesz unalmas a napod!
Otthon is könnyen mozoghatsz, ha nincs időd kimozdulni.
Forrás:
Unsplash

Sokszínű konyha

Ha már színek: télen sem szabad elfeledkezni a gyümölcsökről és zöldségfélékről. Az alma és a körte mellett még egy darabig a birsalmát is élvezhetjük, ahogyan a káposztafélék, a karfiol és a különböző tökfélék a téli időszak vitamindús (és hangulatjavító) segítői lesznek. Ha pedig mindezek mellé főzöl egy fahéjas teát, garantáljuk, hogy nemcsak az őszi rosszkedved száll messzire, hanem hamarosan a karácsony hangulata is megérkezik a szívedbe…

Buzás Boglárka