Miley Cyrus

Ezért imádjuk Miley Cyrust: Bármikor meg tud hökkenteni minket!

Szófogadó tiniként ismertük meg, de manapság már az egyik legmegosztóbb személyiség a zeneiparban. Habár az utóbbi évek szárnybontogatásait és kihívó megjelenéseit nem hagyta maga mögött, mégis jó irányba kezd fejlődni. Szakmailag biztosan!

1992. november 23-án látta meg a napvilágot Destiny Hope Cyrus-ként. A manapság ismert neve a Smiley becenévből jön, amely még csecsemőkorában ragadt rá. Nyolc éves korában – a szintén színész édesapja mellett – döntötte el, hogy színésznő akar lenni. Három évvel később röppent fel a hír a Hannah Montana válogatásáról, amely egy átlagosnak vélt kislány kettős életéről szólt.

A rendezők első körben nem őt akarták választani, később mégis kérték, hogy a szülei vigyék be Miley-t egy újabb meghallgatásra.

Miután megkapta a szerepet, édesapja nem akarta magára hagyni az akkor tizenegy éves lányát, ezért jelentkezett a karakter apjának szerepére, amit meg is kapott. Rövidesen a tizenkét éves lány lett a Disney Channel tinibálványa. Egyik sikersztori a másikat érte mind a filmezés, mind pedig a zenélés terén. 2009 márciusában az akkor 16 éves kiscsillag már életrajzi könyvet jelentetett meg „Az én sztorim” címmel.

Miley Cyrus
Miley Cyrus
Forrás:
Instagram / @mileycyrus

Első próbálkozása arra, hogy kilépjen a Hannah Montana skatulyából akkor történt, amikor leszerződött Nicholas Sparks „Utolsó dal” című filmjéhez. Ezzel párhuzamosan már bontakozni kezdett vadócabb imázsa is.

Ezt követően pedig olyan rockhimnuszokat is kezdett feldolgozni, mint a Smells Like Teen Spirit vagy a Nothing Else Matters című dal, megtalálva jelenlegi stílusát. Itt kezdődtek hát a botrányok körülötte.

A további filmes produkciói, mint a LOL – egy francia film remake-je – is megbuktak. Ekkoriban röppentek fel az első pletykák, hogy az Utolsó dalban is a szerelmét játszó Liam Hemsworth-szel jegyesek lettek. 2013 szeptemberében, 4 év együttlét után elváltak útjaik. És nagyjából ezután kezdődtek a nagy változások Miley életében! Kezdve azzal, hogy a hosszú barna haját rövid, hidrogén szőkére nyíratta. Nemsokra rá pedig megjelent a Wrecking Ball című száma, amelyet az év egyik legszebb pop balladájának tartottak. Legutóbbi lemeze a Plastic Hearts címmel jelent meg.

És akkor lássunk 7 fejleményt Miley életéből:

  1. Alig több, mint egy éve Cody Simpsonnal jelentették be szakításukat.
  2. Több zenei feldolgozást is készített, ilyen például Billie Eilish-nak a My future című dala vagy épp a Metallica dalai.
  3. Dua Lipával is írt közös dalt, a Prisonert.
  4. Visszatért forgatni Malibuba, az egyik leghíresebb dalának helyszínére, ahol a férjével, Liam-mel is lakott.
  5. Búcsú- és egyben köszönőlevelet írt az idén 15 éves Hannah Montana karakterének.
  6. Egy interjúban visszaemlékezett a Liam-mel töltött házasságára. Elmesélte, hogy a gyakori veszekedések vetettek véget a kapcsolatuknak.
  7. Egyik nyilatkozata szerint ma már önmaga óhajt lenni, mellőzve az elvárásoknak való megfelelést. Bejelentette, hogy új korszak nyílt az életévben, amelyről hamarosan beszámol.
600

NÉVJEGY

Név: Destiny Hope Cyrus

Született: Franklin, 1992. november 23.

Foglalkozás: énekesnő, színésznő

Magassága: 165 cm

Eredeti hajszíne: barna

Szemszíne: kék

Majos Beáta