pénz lány

Dolgok, amiket érdemes eladnod Marketplace-en

Ha túl sok tárgyat, ruhát, könyvet halmoztál fel, a legjobb hely arra, hogy megszabadulj tőlük az a Facebook marketplace. Arra azonban figyelned kell, hogy ne használhatatlan, kopott és csúnya cuccokról legyen szó, hisz még itt is ciki az, ha értéktelen vacakokat próbálsz eladni.

A Marketplace-en rengeteg dolgot tudsz eladni és venni egyaránt. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy bármit fel lehet tenni, hisz bizonyos ruhákat, tárgyakat már kifejezetten ciki meghirdetni. A felületen nagyon hasznos, értékes tárgyakat és ruhákat hirdetnek, érdemes tartani a színvonalat.

Melyek azok a tárgyak, amelyeket a legnagyobb sikerrel tudsz eladni marketplace-en?

1. Kisebb bútordarabok, dekorációs kellékek

Ha úgy érzed, túl sok felesleges bútordarab, apró dekorációs tárgy van a lakásban, készíts róluk egy menő fotót, és töltsd fel Marketplace-re. Nagyszerű opció, ha plusz pénzt szeretnél szerezni, és nem kell kidobnod semmit sem, hisz másnak még hasznosak lehetnek a régi könyvespolcok, kávézó asztalok vagy virágállványok.

2. Könyvek

Könyveket nem érdemes kidobni. Jobban jársz, ha eladod őket, régi darabokat akár egész jó árban. Kortárs alkotásoknak is sokan örülnek, hisz az átlag három-négyezer forint helyett sokkal olcsóbban tudnak vásárolni, akár olyan könyveket, amiket csak egyszer olvastak, és nem sérültek meg.

ruha
Túl drágán használt ruhát nem vesznek az átlag nézelődők.
Forrás:
Unsplash

3. Ruhák

Az egyik legkézenfekvőbb dolog, amit Marketplace-en eladhatsz. Pár dologra azonban ebben az esetben is muszáj figyelned, hisz fehérneműt nem illik eladni, túl drágán használt ruhát nem vesznek az átlag nézelődők, valamint a hibás, kopott darabokkal is óvatosan bánj. Ha nem látványos, javítható a hiba, vagy vintage, oldschool darabokról van szó, akkor bátran hirdesd meg.

+tipp: Árak

Nem egyszerű meghatározni, pontosan mennyiért érdemes feltölteni a cuccaidat. Teljesen új darabokat kicsivel a vásárláskor fizetett összeg alatt szoktak hirdetni, használtan pedig már viszonylag alacsony, baráti árakkal találkozhatsz.