Egyéb kategória

Interjús tiltólista: ezeket soha ne mondjátok, ha munkát szeretnétek!

Biztosan ti is siettetek már állásinterjúra. Valahogy mindig akkor történik a legtöbb baki. Nem elég, hogy nem jó a hajatok, még azt is útközben kell megtudnotok, hogy a villamos sem jár, ráadásul dugó van és sorolhatnám. Hiába van mentségetek például a késésre, vannak dolgok, amiket nem szabad állásinterjún kimondanotok.
vous - 2016.05.06.
Interjús tiltólista: ezeket soha ne mondjátok, ha munkát szeretnétek!

Bizonyos dolgok mindenki fején átfutnak egy állásinterjún. De ha betartotok bizonyos szabályokat, tuti ti lesztek a befutók! De fontos, hogy ne mondjatok és kérdezzetek ökörségeket az interjún. A Purewow oldallal karöltve segítek nektek abban, miket nem szabad kiejtenetek a szátokon, ha szeretnétek azt az álommelót.

„Bocsánat, hogy késtem”

Oké, tudjuk, sajnáljátok. De a munkaadót ez nem igazán érdekli. Ha pedig még fel is hívjátok a figyelmet a késésre, akkor tuti, hogy nem fogja elfelejteni. Ha 30 perccel korábban ott kell lennetek az adott helyen, mindig több időt adjatok magatoknak. Ne számoljátok ki pontosan, hogy 45 perc odaérni, és még így is meglesz a 30 perc várakozási idő! Bármi közbejöhet az úton és bizony tudjuk, hogy mindig ilyenkor szokott a legtöbb furcsaság történni. Ez Murphy…

„Mi itt a szokás a nyári szabdságot illetően?”

Mintha ezt mondanátok: „Vehetnék ki pár napot, mielőtt megkapnám a melót?” A munkaadók olyan jelölteket keresnek, akik elhivatottak a munka iránt (legalábbis az elején biztos), és nem feltétlenül rögtön a nyaralásra szeretnének rátérni.

„Maguk mit csinálnak itt? Nekem mit kell majd csinálnom?”

Forrás:
pexels.com

Nyilván nem ilyen módon kérdeznétek rá a dologra, viszont ismerek olyan embereket, akik hasonló habitussal rendelkeznek és simán így térnének rá a lényegre. Mielőtt interjúra mentek, érdemes kutakodni. Akár a leendő főnökötöket is lecsekkolhatjátok, hogy ne érjen akkora meglepetés. Inkább ti lepjétek meg őt, mint ő titeket, nem?

„Nincs kérdésem”

Legyetek őszinték és kérdezzétek meg azokat, amik számotokra nem egyértelműek! Nem kell álszenteskedni sem, azért ne essetek át a ló túloldalára. Ők is tudják, hogy úgyis vannak kérdéseitek.

„Mikor lesz előrelépési lehetőség?”

Forrás:
pexels.com

Hohohó! Álljatok meg egy pillanatra! Még az aktuális állásra sem vettek fel, ne tűnjetek túl nyomulósnak!

„Nem nagyon jöttem ki a főnökömmel az előző munkahelyemen”

Ha ez így is volt, inkább tartsátok magatokban. Azt írtam, legyetek őszinték, de minden szennyest nem kell kiteregetnetek, ha szeretnétek az állást.

De mik a legfurcsább kérdések, amiket nektek szegezhetnek egy interjún? Itt felkészülhettek rájuk.

Ajánlott cikkek