Egyéb kategória

Furcsa kérdések, amiket nektek szegezhetnek állásinterjún

Egy állásinterjún bizony helyt kell állni. Ma már direkt erre szakosodott emberek szegeznek nekünk furcsa kérdéseket, a tipikus, „mi a legjobb tulajdonságod?” jellegű kérdéseken túl. Hogy miért? Hogy teszteljék, hogy álltok helyt nyomás alatt, és persze a válaszok is elárulnak rólatok egyet s mást.
vous - 2015.08.20.
Furcsa kérdések, amiket nektek szegezhetnek állásinterjún

James Reed Miért pont te? című könyvében összeszedett egy csokor furcsa kérdést, amire nem számítanátok, de nem árt, ha felkészültök rájuk. Hoztam nektek belőle néhányat.

Mit tennél, ha Superman és Batman összeverekedne?

Ez egyszerű, konfliktuskezelésre irányuló kérdés. Kíváncsiak arra, hogyan kezelnétek a munkahelyeteken a konfliktushelyzetet két munkatárs között. Egyszerűen emeljétek ki a pozitív tulajdonságaikat, és koncentráljatok arra, hogyan bírnátok őket együttműködésre!

Milyen színű az agyad?

Meghökkentő kérdés, igaz? Pedig logikus. Az, hogy milyen színt mondtok, sokat elárul rólatok. A piros szenvedélyesebb, temperamentumosabb emberre utal, ha szürkét mondasz, akkor racionálisabb karaktert láthatnak benned.

Milyen gyümölcs lennél?

A kérdés arra vonatkozik, hogy milyen beállítottságúak vagytok. Tudtok ezzel manipulálni. Ha kreatív állásra jelentkeztetek, érdemes szokatlan gyümölcsöt választanotok, de ha könyvelőnek, akkor inkább egy átlagos gyümölcs lehet a jó választás.

Fel tudnád sorolni a hét törpét?

Egyszerű memóriateszt. Jó, ha fel tudjátok sorolni, de ha nem sikerülne, akkor mondjátok azt, hogy nem vagytok biztosak mind a hét névben, és biztosítsátok a kérdezőt, hogy utána tudtok nézni, és megkapja a választ.

Ajánlott cikkek