Egyéb kategória

Imádjátok a könyveket? Olvasás után a lakás díszeivé válhatnak!

Tele van a lakás könyvekkel, de nincs miben tárolnotok őket? Miért nem csináltok belőlük bútorokat? Nem kell semmi rosszra gondolni, nem szeretnénk titeket arra buzdítani, hogy fúrjátok, vágjátok vagy ragasszátok össze őket. De ha simán egymásra fektetitek vagy soroljátok a köteteket, máris számtalan funkciót adhattok nekik – az olvasásukon kívül is.

vous - 2016.05.07.
Imádjátok a könyveket? Olvasás után a lakás díszeivé válhatnak!

Ráadásul – ne tagadjuk – számtalan olyan könyv porosodik a lakásunkban, amit valószínűleg már soha nem fogunk a kezünkbe venni, maximum azért, hogy néha leporoljuk. Tehát biztosan nem fogunk kétségbeesni, ha az egyiket véletlenül úgy „beépítjük” a vadiúj bútordarabunkba, hogy csak kínkeserves pillanatok árán tudjuk újra kiszabadítani onnan.

Kisasztal

Az első és legkézenfekvőbb bútor, ami könyvekből készülhet az az asztal. Persze nem egy óriási pultra gondolunk – de ez sem lehetetlen –, hanem egy viszonylag kicsi és alacsony dohányzóasztalra a kanapé elé.

Ha sikerül úgy egymás mellé, illetve egymásra helyeznetek a könyveket, hogy totál egy szintben legyenek, akár egy üveglapot is rátehettek. Ez több okból is egy remek megoldás:

  • nem sérülnek meg a könyvek, ha egy kávésbögre, tányér stb. kerül rá
  • ha egy apró tárgyat tennétek az asztalra, az nem fog beesni a könyvek közé
  • ez a fedőlap megakadályozza, hogy szétcsússzanak a könyvek

Éjjeliszekrény vagy íróasztal

Hasonló, de jóval egyszerűbben kivitelezhető ha éjjeliszekrényt, vagy inkább éjjeliasztalt építetek a művekből. Ha nagyobb, lexikon jellegűekről beszélünk, akkor elég belőlük egy sort egymásra pakolni, és kész is. Ha úgy érzitek, a könyvek felülete így is sérülhet, tegyetek a tetejükre plexilapot, tálcát vagy amit esztétikusnak gondoltok és éppen akkora, amekkora az új asztalkátok felülete.

De ha annyi a könyvetek, hogy akár egy nagyobb bútort is tudnátok belőlük építeni, ne fogjátok vissza magatokat. Az étkező- vagy íróasztal ötletét sem kell helyből elvetni, csak kicsit több energiát, még több üveglapot és jóval több olvasnivalót kell majd rááldoznotok.

Haladó szint

Eddig egész szépen bántunk velük! Akkor most jöhet egy ötlet, ami sajnos nem kíméli a könyveiteket. De már amúgy is e-book-tulajdonosok vagytok, nem igaz?

Ha ennyi könyvre már nem, viszont egy dekoratív fejtámlára baromi nagy szükségetek lenne, az alábbi ágyból érdemes inspirálódni.

Önmagában is díszít

Ha pedig még mindig nem győztünk meg titeket arról, hogy a könyv valójában építőkocka, akkor csak rejtsétek el őket az ágy alá, a szekrény tetejére, a kanapé mögé vagy a speciálisan könyvek tárolására szolgáló ülőalkalmatosságba.

Na, kedvet kaptatok egy jó kis „asztaloskodáshoz”?

Ajánlott cikkek