Egyéb kategória

Kindle-trükkök, amiket még az e-könyv szerelmesei sem ismertek eddig

Ti szerettek olvasni? És ti még a papírkönyveket bújjátok? Egyre többen vannak oda az e-bookért is, hiszen sokkal egyszerűbb magunkkal vinni, sőt olyan trükköket is tud, amiket egy IGAZI könyv soha nem fog.
vous - 2016.02.28.
Kindle-trükkök, amiket még az e-könyv szerelmesei sem ismertek eddig

Bár nincs sok időm olvasni, de ha mégis akad pár szabad órám, akkor szoktam e-bookon is olvasni egy-két kötetet. Sok ismerősömtől hallom, hogy azért nem szeretnek így olvasni, mivel nem olyan élethű, mintha egy könyvet tartanánk a kezünkben, amit még meg is tudunk szagolni. Most a Kindle típusú e-book szerelmeseihez szólok, jöjjön néhány titok, amit eddig nem biztos, hogy tudtatok!

1. Megoszthattok részeket

Azt már biztosan tudjátok, hogy kiemelhettek különböző részeket a könyvből, hogy később is megtaláljátok. Kedvenc soraitokat azonban nemcsak kijelölhetitek, hanem meg is oszthatjátok a Facebookon vagy a Twitteren a Share pontra kattintva.

2. Ingyen is letölthettek könyvet

Bár a legtöbb könyv az Amazon oldalán fizetősként van feltüntetve, de ha sokat olvastok és nem szeretnétek sok pénzt áldozni az olvasásra, akkor rákereshettek ingyen könyvekre is. Van belőlük egy jó pár, csak nézzetek körül az Amazon oldalán.

Forrás:
giphy.com

3. Képernyőfotót is készíthettek

Gondoltátok volna? Ha Kindle Paperwhite vagy Voyage e-bookotok van, akkor a képernyő két szemközti sarkát kell lenyomnotok és tádám. Már készítettetek is egy képernyőfotót, akárcsak a telefonotokon. A Kindle Touch esetében pedig a menügombot kell lenyomnotok és közben megérinteni a képernyőt.

4. Kölcsön is adhattok könyveket

Ha épp olvastatok egy nagyon jó könyvet, amit mondjuk egy barátotok is el szeretne olvasni, akkor kölcsön is adhatjátok neki. Néhány kötetet ugyanis kölcsön lehet adni egyszer, két hétre. Ehhez nem kell mást tennetek, csak erre az oldalra kattintani: Amazon.com/mycd, és kiválasztani annak a könyvnek a címét, amit kölcsön szeretnétek adni. Végül a Loan this title pontra kell kattintanotok.

5. Újságok mindenhol

A Kindle készüléketeken még magazinokat és újságokat is olvashattok. Minek sétálnátok be minden hónap elején az újságoshoz a kedvenc lapotokért, mikor az e-könyveteken is megnézhetitek? Ráadásul ha feliratkoztok egy-egy újságra, akkor megjelenés után ti olvashatjátok el legelőször. Elég menő, nem?

Ajánlott cikkek