Egyéb kategória

Szex és szelfi ide vagy oda, most megvédem a rajongókat!

Aszondja a Kormos Anett, hogy ő nem érti a rajongást, mint olyat: mi a fenéért ballag be fél tucat lány egy zenekari öltözőbe, mit képzelnek ezek... talán, hogy az öltözői szopásból házasság lesz? És bár a WMN szerzője a lányok éretlensége mellett a rajongókat leitató, aztán ájultan magára hagyó (és a kettő között ki tudja, mi egyebet csináló) férfiak felelősségét is emlegeti, azért most eljött az ideje annak, hogy megvédjem egy kicsit a fanokat, ha lányok, ha fiúk.

vous - 2016.07.14.
Szex és szelfi ide vagy oda, most megvédem a rajongókat!

Teszem ezt abból a pozícióból, hogy húszévesen én is másztam át kerítéseken és cseleztem ki biztonsági őröket, hogy egy-egy koncert vagy fesztivál alkalmával az aktuális kedvenc zenekaraim közelébe kerülhessek. Nem, eszembe se jutott az orális szex, hogy egyéb erotikus képzelgésekről ne is beszéljünk, és még csak szelfizni sem akartam, hogy „felvágjak a barátnőim előtt” (Anettel egy évjárat vagyunk, tudhatja, hogy akkoriban még nem volt Facebook, Instagram és szelfibot sem…).

Nemhogy a szex és a szelfi, de még csak az sem jutott az eszembe, hogy kedvenceim szara esetleg illatosabb volna, mint bárki másé az univerzumban. 

Nem, nem láttam őket különösebben csodálatos emberként, netán intergalaktikus űrlényként, egyszerűen csak szerettem volna kezet szorítani velük, esetleg – ha amerikaiak – megölelni őket, ha már egyszer életem jó néhány nehéz időszakán segítettek át ismeretlenül is a művészetükkel.

Volt, hogy a biztonsági őrök idő előtt kitessékeltek, de megesett, hogy a zenekar behívott magához, és elfogyasztottunk két pohár kólát, esetleg sört együtt. Nem visítottam, nem sírtam, nem másztam a nyakukba, még csak autogramot se kértem, amiről Kormos Anett elképzelni se tudja, mit kezd vele az ember: egyszerűen csak örültem annak, hogy válthatunk néhány szót arról, ami nekik és nekem is fontos, és a többi tíz-húszezer emberrel is összeköt, akik erre a koncertre jöttek. A zenéről. Esetleg – ha olyan volt a hangulat – az élményekről, amelyek a zenét inspirálták. Ennyi.  

Balaton Sound

Ájult lányok, fostenger és ribancozás – 3 több mint suttyóság a Balaton Soundról

Három több mint suttyó kontent is terjedni kezdett az idei Balaton Sound kapcsán, s bár a fesztiválnak vége, a mémekkel bizonyára ti is találkoztatok itt-ott. Pedig talán jobb lett volna, ha nem…

Ha kíváncsiak vagytok rájuk, a teljes cikkért kattintsatok ide!

Lehet, hogy naiv vagyok és gyermeteg – és igen, az is tény, hogy egy bizonyos kor után az ember már csak oda megy, ahová hívják, és sem zenekar, sem pasi miatt nem tűnik fel „véletlenül” sehol, kínosan ügyel méltósága megőrzésére –, de ettől függetlenül én máig életem izgalmas és szép élményei között tekintek arra, amikor a cseh és lengyel barátaimmal Budapesttől Berlinig stoppoltunk karácsony másnapján a hóviharban, hogy láthassuk a kedvenc formációnkat, és az első sorból ugráljuk végig a bulit. Nagy élmény volt megérkezni a szomszéd utcából betoppant helyiek közé, és jólesett váltani pár szót a zenészekkel is: egy világélmény volt ez, a szabadság és az összetartozás maga.

Forrás:
iStock

És bár a mi esetünkben – sajnálom, hogy csalódást kell okoznom – szó sem volt szopásról és szelfiről, akkor sem elegáns dolog a Balaton Sound-os sztori szereplőin röhögni, netán a szemöldököt az erkölcsi magasles fedezékéből összevonni, ha ne adj isten – és erre semmi bizonyítékunk nincs – ezek a lányok kimondottan ezekkel a célokkal a fejükben fogadták el a DVBBS nevű csapat meghívását a konténerbe.

Miért nem? Azért nem, mert inni, szexelni és szelfizni nem bűn, egy csapat lányt leitatni, majd magukra hagyni őket eszméletlen állapotban viszont kétségkívül az.

(Azt pedig ki tudja, a kettő között mi történt, de talán mondanunk sem kell, hogy magatehetetlen lányokat molesztálni meg a bűnnél jóval több, konkrétan már a bűncselekmény kategóriájába esik).

Szóval, a rajongás nem feltétlenül jelent spermaminta-vadászatot az autogram mellé, ahogyan azt sem, hogy szédült álmodozóként feddhetetlen személyiséget vizionálunk a produkció mögé. A rajongás egy tiszta, őszinte érzés, ami által a lélek gazdagodik, ettől függetlenül azonban ez senkit sem jogosít fel arra, hogy a körülrajongott előadóművész szerepében megfeledkezzen az alapvető emberi felelősségéről, ami a színpadon és a színpadon túl is mindenkit elkísér: arról, hogy ha egy embertársam rosszul van, nem visszaélek a helyzettel vagy ignorálom, hanem segítek rajta. És ez a piálástól, a szopástól és a szelfitől – de még a rajongástól is – egy teljesen független alapdolog…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.