Egyéb kategória

„…mintha Lagzi Lajcsi ingét hordanám” – Alacsony lányok, így vásárolhattok könnyebben és öltözhettek magasabbnak!

Nőnek lenni nem könnyű. Pláne alacsony nőnek lenni. Gondoljatok csak bele, mi vagyunk azok, akik sosem érik fel a boltok magasabban lévő polcait, akik a koncerten semmit sem látnak, és azok, akiket egyébként is csak akkor vesznek észre, ha magas sarkú cipellőbe bújunk. De a legnagyobb mumus talán az öltözködés…

vous - 2016.11.05.
„…mintha Lagzi Lajcsi ingét hordanám” – Alacsony lányok, így vásárolhattok könnyebben és öltözhettek magasabbnak!

Egy átlagos méretekkel rendelkező nő shoppingolása számunkra csak álom. Ő csak bemegy a boltba, leakasztja azokat a ruhákat, amik tetszenek neki, beviszi őket a próbafülkébe. Mi van akkor, ha a felső vagy a nadrág túl nagy? Semmi gond! Választ belőle egy kisebb méretet, majd boldogan a kasszához libeg, és megveszi. Na, ez nálunk a következőképpen néz ki:

bemegyünk a boltba, leakasztjuk az összes ruhát, amiből találunk megfelelő méretet, majd átsétálunk a gyerekosztályra, ahol szintén megtesszük ugyanezt.

Ezt követi a próbálgatás, ahol általában megállapítjuk, hogy még a legkisebb méret is nagy ránk, aztán jön a telefonálgatás a nagyinak, hogy fel tudná-e varrni a nadrág szárát.

vásárlás vélemény

Próbafülkék valósága: higgyétek el, nem a gonosz tükör a legrosszabb!

„Nem szeretem olyan nagyon a próbafülkéket. Kicsik, pedig én sem vagyok valami nagy. Hamar elfogy a levegő, túl meleg van, és a nyirkos bőrre tapad a ruha. Nem csúszik se le, se föl. Kínlódok” – kezdte cikkét korábbi szerkesztőnk, Tini, akinek az írásait ma is szívesen visszaolvassuk.

Ebben az összeállításban áruházi dolgozók segítségével járta körbe a próbafülkék titkait.

Mivel Janka barátnőm még nálam is apróbb, mindössze 160 cm magas, így megkérdeztem, ő milyen problémákba szokott ütközni az öltözködés terén.

„Alacsonyként ami a legtöbb gondot okozza, az a maxiszoknya és a hosszúnadrág. Mindegyik hosszú! Maxiszoknyám sajnos ezért csak egy darab van, de abból is le kellett vágni 15 centit úgy, hogy egyébként egy XS-es darabról beszélünk. Minden májusban felpróbálom őket a boltokban, mert nagyon tetszenek, de aztán rájövök, hogy muszáj elengednem.”

De ahogy mondja, a farmervásárlás sem az igazi – ezt a helyzetet pedig én is jól ismerem. Sajnos nehéz olyan nadrágot találni, aminek pont tökéletes a hossza. Gyakorlatilag minden nadrágot fel kell tűrnünk. Amelyik nadrágból másoknak kint van a bokája, nekünk nagyjából az a megfelelő hossz.

És persze ott vannak a nagy pulcsik, hosszú kardigánok, amik után minden lány sóvárog, ha beköszönt a hideg idő – azonban az alacsony lányoknak ez is máshogy áll, mint kéne. Janka barátnőm tökéletesen fogalmazta meg a helyzetünket:

A hosszú kardigánokban úgy festek, mint Superman köpenyben. Az oversize ingeket is imádom, de úgy érzem bennük magam, mintha Lagzi Lajcsi ingét hordanám.

Azt mondja, sajnos van pár olyan fazon, ami a mérete miatt nem áll neki jól. Ilyenek a térd alá és vádli közepéig érő szoknyák, amik csak még jobban összenyomják az ember lányát.

A VOUS-lányok között is akadnak még alacsony csajok

Junior szerkesztőnk, Adi például örül annak, hogy a gyerekosztályról is beszerezheti a ruhákat.

„Lehet, hogy valaki rosszul éli meg, hogy a gyerekosztály ruhái (is) jók rá, de én kifejezetten örülök ennek. Úgyhogy ez nekem nem probléma. Viszont az igen, hogy a nadrág örökké hosszú rám. Ilyenkor vagy elvágjuk és bevarrjuk az anyukámmal, vagy csak simán felhajtok belülre annyit, hogy kellő hosszúságú legyen. A legbosszantóbb, amikor a felső mindenhol szuperül áll, kivéve a ciciken. Az a méret szűk, a következő meg már bő…”

Forrás:
Kerepeczki Anna

Szerkesztőnk, Viola szuper trükköket tud, hogy a ruhák ne nyomják még jobban össze optikailag.

„Bár alacsony vagyok (alig döngetem a 160 centit), a testalkatom kifejezetten nőies, így a gyerekosztályon vásárlás számomra nem opció. A nadrágok szára és a felsők ujja rendszerint túl hosszú – viszont a divatnak hála, ma az is trendi, ha a farmered végét lazán felhajtod, vagy ha levágod és szegetlenül hagyod.”

Azt mondja, inkább arra szokott odafigyelni, hogy a szettje optikailag ne nyomja össze még inkább.

Viola legfontosabb tippjei:

  • Térd alá érő szoknyát például nem hordok: sokkal alacsonyabbnak tűnök tőle.
  • A felsőknél figyelek rá, hogy ne érjenek a csípőmig vagy lejjebb – szintén összenyomja az embert.
  • Bár nem viselek magas sarkút, igyekszem olyan cipőt választani, aminek egy kicsi sarka azért van.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Junior szerzőnket, Klaudiát az ékszerek kergetik az őrületbe.

„Engem a legjobban az zavar, hogy a legmenőbb boltok ruhái mind nagyok rám, még az XS-esek is. A másik pedig, amitől teljesen kivagyok, azok az ékszerek – rám minden gyűrű meg karkötő nagy, pedig imádnám hordani őket. Régen szinte csak magas sarkú vagy magas talpú cipőben mentem el otthonról, mert zavart, hogy kicsi vagyok, de mára már akkor sem vennék fel ilyet, ha fizetnének érte.”

pasik magassarkú tornacipő

Megkérdeztük a pasikat: magas sarkú vagy tornacipő? Az eredmény megdöbbentő!

Minden lány szeretne egy kicsit Hamupipőke lenni. Ti is. Nyilván nem arra vágytok, hogy cselédként bánjanak veletek, rongyokban járassanak benneteket és egerekkel kelljen barátkoznotok. Sokkal inkább azt szeretnétek átélni, hogy berobbantok a bálba fullos szettetekben és üvegcipőtökben, a herceg pedig hasra vágja magát előttetek. De milyen „üvegcipőtől” vágják magukat hasra azok a „hercegek”? Megkérdeztük őket!

Öltözködési tippek, amelyektől magasabbnak tűntök

Kis Nagy Ember – Berger, Thomas

Kis Nagy Ember – Berger, Thomas
Forrás:
www.alexandra.hu

Bizony, nem könnyű alacsony lányként az öltözködés. De persze azért ennek nemcsak hátrányai vannak, hanem előnyei is. Ahogy már a lányok is említették, a gyerekosztályon igazi kincsekre lehet bukkanni, amik valószínűleg olcsóbbak is, sőt, a legkisebb darabok általában mindig megmaradnak, így egy leértékelés során azokhoz szuperolcsón juthatunk hozzá, hiszen gyakorlatilag senkire sem jók. Ha pedig még néhány öltözködési trükköt is megfogadunk, akkor akár centikkel is magasabbnak tűnhetünk. Hogy mik ezek? A témáról Szemes Nóra személyi stylistot kérdeztük, aki fel is sorolt pár magasító trükköt.

1. Magas sarkú

Viszont ha ilyen cipellőt viseltek, akkor nagyon fontos, hogy szépen tudjatok benne járni. És ne aggódjatok, Nóra szerint ma már lehet kapni olyan magas sarkú cipőket is, melyek tényleg kényelmesek. Csak kitartóan kell keresni. (NORIE-tipp: így akadályozzátok meg, hogy feltörje a lábatokat a cipő.)

2. Királynői tartás

Talán nem is gondolnátok, de nagyon sokat számít a szép tartás. Ha kihúzzátok magatokat, akkor teljesen máshogy állnak rajtatok a ruhák is. A szép tartást különleges torna is segíti, amelyet szerkesztőnk, Engel Nóri ki is próbált. Beszámolóját itt olvashatjátok.

3. Monokróm öltözködés

Az egyik leghasznosabb trükk, ha pár centivel magasabbnak szeretnétek tűnni. Ennek a lényege az, hogy azonos színű vagy azonos színárnyalatú ruhákat vegyetek fel. Például a cipőtök legyen olyan színű, mint a harisnyátok vagy a nadrágotok. Sőt, a legjobb az, ha a cipőtöknek hegyes az orra!

Forrás:
Kerepeczki Anna

4. Vigyázzatok a csíkokkal!

Talán nem újdonság, hogy a széltében csíkos ruhákkal nagyon vigyázni kell, mert összenyomnak. De ilyen csíkozásnak számít például az a vonal is, ahol a nadrágotok és a cipőtök találkozik egymással, ezért is olyan szuper a monokróm öltözködés.

5. Irányítsátok felülre a figyelmet!

A legjobb, ha a mintákat és a színeket inkább a csípő fölé helyezitek.

6. Legyen egy jó varrónőtök!

Nagyon nehéz olyan ruhát találni, ami tökéletesen áll rajtatok, egy jó varrónő segítségével viszont a ruha úgy állhat rajtatok, mintha rátok öntötték volna.

7. Kövessetek bloggereket!

Olyanokat, akik hasonló testalkattal rendelkeznek, mint ti! Az Extra Petite bloggere, Jean például olyan szetteket mutat be, melyek tökéletesen állnak az alacsony nőknek. Még azt is leírja, melyik ruhadarabot melyik boltból szerezte be! Instagram-fiókját ide kattintva találjátok!

szemes nóra

„Jó ruhákkal a valóságot tálaljuk a lehető legjobb módon” – Interjú Szemes Nóra személyi stylisttal

Mindannyian csalunk valamivel. Csalunk a matekdolgozat felett vagy épp a ruháinkkal. Olyan színeket, mintákat választunk, amikkel akár a felesleges kilókat is eltüntethetjük magunkról. De vajon csalásnak látja ezeket a praktikákat egy személyi stylist is?

Korábbi interjúnkat ide kattintva olvashatjátok. Ha személyre szóló tanácsokat szeretnétek az öltözködés terén, és szeretnétek Szemes Nóra segítségét kérni, akkor keressétek a Facebook-oldalán vagy látogassátok meg a weboldalát.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.