Lélek

Megkérdeztük a pasikat: magas sarkú vagy tornacipő? Az eredmény megdöbbentő!

Minden lány szeretne egy kicsit Hamupipőke lenni. Ti is. Nyilván nem arra vágytok, hogy cselédként bánjanak veletek, rongyokban járassanak benneteket és egerekkel kelljen barátkoznotok. Sokkal inkább azt szeretnétek átélni, hogy berobbantok a bálba fullos szettetekben és üvegcipőtökben, a herceg pedig hasra vágja magát előttetek. De milyen „üvegcipőtől” vágják magukat hasra azok a „hercegek”?

vous - 2016.05.25.
Megkérdeztük a pasikat: magas sarkú vagy tornacipő? Az eredmény megdöbbentő!

Legutóbb azért indultam a városba, hogy kiderítsem, mi a véleményük a pasiknak a smink és a lányok kapcsolatáról. Most – ha lehet ilyet mondani – ennél is nagyobb dilemma elé állítottam a srácokat, akik a Vörösmarty, az Erzsébet és a Deák tér környékén jártak. Arra voltam kíváncsi, mi jön be nekik jobban: ha egy lány magas sarkút hord vagy az, ha tornacipőt?

#highheels #converse

Fel is mentem Instagramra, hogy megkeressem a világ legszebb, legcsajosabb fotóit tornacipős és magas sarkús lábakról. Sosem gondoltam, hogy egyszer a közösségi oldalak ezen bugyraiban fogok kikötni. (Az ember mindig jobbat remél…) Miután kiválasztottam a két legjobbat, kinyomtattam őket, és útnak indultam.

Omer és Tiffany

Az óriáskerék tövében üldögélt egy fiú és egy lány, mintha rám vártak volna. Rögtön az elején belenyúltam. Külföldi diákok voltak: Omer Izraelből és Tiffany Kanadából. Elsősorban Omer véleményére voltam kíváncsi, de Tiffany sem hagyta szó nélkül a dolgot.

„Nagyon bírom, amikor a lányok tornacipőt és 'szakadt' farmert vesznek fel, amit bokánál felhajtanak. Minél több látszik a lábukból, annál jobban tetszik. Persze ezt megcsinálhatják magas sarkúval is, de szerintem farmerhez jobban illik a tornacipő. Ráadásul ha ajándékba veszem, olcsóbban jövök ki, mint a másikkal. Ezért ezt választom” – mondta a srác.

Barátja, Tiffany (mert persze rákérdeztem, járnak-e, de nem), aki tornacipőben volt, a magas sarkút választotta. Meg is találta a legfájóbb érvet: „Csak azért választanám ezt a cipőt, mert ebben magasabb lennék nála.”

Forrás:
Vous

Bence és a határozottság különös viszonya

Hogy mennyire nehéz is ez a döntés, jól mutatja, hogy akadt, akinek komolyabb fejtörést okozott, mint a Legyen Ön is milliomos! 40 milliós kérdése. Bence olyan sokáig hezitált, hogy a Vörösmartyról nyugdíjas tempóban elkísértem a Deákon lévő metróaluljáróig. És még így is megváltoztatta a döntését az utolsó pillanatban.

„Nem akarok olyannak tűnni, aki cipő alapján kategorizálja a lányokat. Ez távol áll tőlem. Ha mégis döntenem kell, akkor a magas sarkút választom. Sokkal több fajta van belőle, míg a tornacipőnek csak a színét lehet variálni.”

Már beállt a fotóhoz, mikor következett a pálfordulás. Visszaadta a kezében lévő képet, és elkérte a másikat: „Inkább ezt választom. Nem tudom megindokolni, miért, de meggondoltam magam.”

Éljen a határozottság!

Forrás:
Vous

Gábor és Tibi

Voltak olyan srácok is, akik gyorsabban válaszoltak a kérdésre, mintha a nevüket kérdeztem volna. Ilyen volt Gábor és Tibi is. A különbség egy dolog volt kettőjük között: a válasz. Na, meg persze a borosta…

Gábor csak ennyit mondott: „Egyértelműen a tornacipő. A lazaság sokkal jobb.”

Forrás:
Vous

Tibi volt az egyetlen, aki a megkérdezett pasik közül kiállt a magas sarkú cipő mellett. Engem is meglepett, hogy ilyen kevesen választották, sokkal szorosabb versenyre számítottam. Tibi érve sem volt túl meggyőző. Gáborhoz hasonló szűkszavúsággal csak annyit mondott, szerinte jobban néz ki.

Forrás:
Vous

Mit gondol a szerző?

Tudjátok, miért szerettem középiskolában az ünnepségeket? A lányok felvették a magas sarkú cipőiket, amitől az átlagos fenekek és lábak egy csapásra jók lettek. Ez most biztosan kiábrándító számotokra, de spoiler: valószínűleg nem én vagyok az egyetlen pasi, aki ezt így látja. Ennek ellenére mégis a tornacipőt választom, és nem csak azért, mert rajtam is mindig az van.

Az elméletem nagyon egyszerű. Magas sarkúban minden lány csinosabb, mint tornacipőben. Aki általában magas sarkút hord, mindig a legjobbját nyújtja, nincs hová feljebb lépnie. Aki alapból tornacipőt hord, biztosít magának egy rejtett, felsőbb szintet, amit bármikor képes előhívni, ha felvesz egy magas sarkút.

Lányok, szerezzetek egy tornacipőt!

Ajánlott cikkek