Egyéb kategória

Legyetek illemtudóak a pincérekkel szemben is – így szóljatok hozzájuk!

Ha betértek valamilyen vendéglátói egységbe, mindig tartsátok szem előtt, hogy a pincérek is emberből vannak. Talán csúnya kifejezés, de ne bánjatok velük úgy, mint a kutyákkal. Íme néhány dolog, melyekkel sokkal korrektebbek lehettek a felszolgálóval.

vous - 2016.12.18.
Legyetek illemtudóak a pincérekkel szemben is – így szóljatok hozzájuk!

1. Közöljétek, milyen asztalt szeretnétek!

Amikor odafordultok a pincérhez, hogy melyik asztalt ajánlja, mondjátok meg neki, ha nem akartok hatalmasat dőzsölni. Így nem veszitek el más elől azt a helyet, melynél sokkal erősebbek a fények az étkezés miatt. Egy két pohár italhoz elég egy sötétebb hely is. Plusz ne kérjétek négy főre az asztalt, ha egész este úgyis csak ketten lesztek.

Forrás:
Pexels

2. Ne kérdezősködjetek olyan étel után, amely nincs az étlapon!

Felesleges köröket játszotok le akkor, ha elkezdetek olyan ételek után kérdezősködni, melyeket nem tüntettek fel az étlapon, de ti szívesen megennétek. Mielőtt betértek egy étterembe, nézzétek meg a bejáratnál kihelyzett étlapot, és így megspórolhatjátok magatoknak a kellemetlen perceket és kérdéseket.

Forrás:
Pexels

3. Ne legyetek kíváncsiak minden apró összetevőre!

Ahelyett, hogy megkérdeznétek, hogy ezt miből vagy azt miből készítik, jelezzétek a pincér számára, hogy ti milyen érzékenységben szenvedtek. Kérdezzétek meg, figyelembe tudnák-e ezt venni az étel elkészítése során. Amennyiben nem, hagyjátok a grimaszolást, rendeljetek mást, egy salátával biztosan nem lőhettek mellé. Legközelebb pedig tájékozódjatok egy étterem kínálatáról, mielőtt betértek oda.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.