Egyéb kategória

Bérelnétek magatoknak falut? Nem is sejtitek, mi mindent kölcsönözhettek, ha akartok

Régen csak szalagavatós ruhát meg videokazettákat kölcsönöztünk, arra legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna, hogy akár egy másik ember lakását vagy egy egész falut is magunkénak tudhatunk egy rövid időre. Ma már szinte minden kibérelhető, de vannak dolgok, amikre azért mi is felkaptuk a fejünket.

vous - 2017.03.13.
Bérelnétek magatoknak falut? Nem is sejtitek, mi mindent kölcsönözhettek, ha akartok

Van az embernek egy alapvető birtoklási vágya, csak akkor vagyunk nyugodtak, ha minden a miénk: a lakásunk, a kocsink, a ruhánk. Pedig néha sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy nem kell mindent azonnal megszereznem, használom és visszaadom. Külföldön már sokkal elterjedtebb ez a felfogás, és szerencsére itthon is azt vesszük észre, hogy egyre kevésbé ragaszkodunk annyira a tárgyakhoz.

Ezen az is segít, hogy szinte minden bérelhető.

Béreljetek luxustáskát

Ez a Szex és New York 2. mozifilmjében még Carrie Bradshaw-nak is új volt, azóta azonban nemcsak Amerikában, de nálunk is meghonosodott. Akár egy hétvégére is kikölcsönözhettek egy Louis Vuitton vagy egy Burberry táskát, de arra készüljetek fel, hogy nem lesz olcsó mulatság. Két napra kb. 30.000 forintnál, két hétre pedig 50.000-nél kezdődnek a kölcsönzési árak.

Tényleg ennyire fontos lenne az a logó?

Ciki másolatok: ezekből a táskákból készül a legtöbb hamisítvány

Ciki másolatok: ezekből a táskákból készül a legtöbb hamisítvány

Nem minden arany, ami fénylik – tartja a mondás. Nem csoda, hogy rögtön eszünkbe is jutottak a márkás, drágábbnál drágább dizájnertáskák másolatai, amikről sokan azt hiszik, ugyanolyan fényesen csillognak, mint az arany.

Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

Béreljétek ki idegenek lakását

Ha azt kérdezzük tőletek, hogy laknátok-e egy vadidegen lakásában egy hétig, lehet, hogy azt felelnétek, kizárt. De ha azt kérdeznénk, hogy használnátok-e az Airbnb-t, arra már nagyobb eséllyel mondanátok igent. Az Airbnb lehetővé teszi, hogy a világ bármelyik pontján is vagytok, hotel helyett otthonos környezetben hajthassátok álomra a fejeteket.

Akár egy egész lakást is kibérelhettek, de mindössze egy szobát vagy egy ágyat is. Én imádom ezt a lehetőséget, mert így még könnyebb megismerni egy idegen kultúrát, mint egy tipikus hotelszobából. Ráadásul kizárólag pozitív élményeim vannak.

Forrás:
Depositphotos, Freepik.com

Béreljetek autót

Itthon még nem egy elterjedt forma, de nekünk nagyon bejön az ötlet: ha a lakásunkat is csak béreljük, miért ne tehetnénk ugyanezt az autónkkal? Egy új autó nem kevés pénzbe kerül (se megvenni, se fenntartani), amire az autómárkák is rájöttek, és kitalálták a lehetőséget, hogy inkább csak kölcsönözzetek. Nem egy napra vagy kettőre, hanem mondjuk 3-4 évre.

A ŠKODA-nál például egy fix havidíjért lehet kocsit bérelni (mintha csak a mobil- vagy a nethavidíjat fizetnétek), és ők intézik a biztosítást, a gumik cseréjét és tárolását és a kötelező szervizeket is, amelyek mind benne vannak az árban.

Nektek tulajdonképpen már csak tankolni kell.

Béreljetek állatot

Kisállatokat, de egzotikus állatokat is lehet bérelni manapság, ami talán kevésbé tűnik állatbarát megoldásnak, mégis nagyon népszerű dolog. Gondoljatok bele, mekkorát szólna a szülinapi partitok, ha a szokásos tortafelvágás után nem a koccintás következne, hanem kígyóval szelfizés. Óvodák, iskolák, sőt, akár cégek is szoktak állatokat kölcsönözni a rendezvényeikre, és mi töredelmesen bevalljuk, nem csak a kisgyerekek vannak odáig a nyuszisimogatásért.

Béreljetek ki egy egész falut

Ez a kedvencünk. Kiskirálynak érezhetjük magunkat, akár csak egy hétre is, ha elmondhatjuk, hogy van egy saját falunk. Persze ez azt is jelenti, hogy nem ülhetünk a fenekünkön, mert a falut valahogy működtetni is kell. Mintha Sim Cityt játszanánk, csak élőben. Ez a bizonyos kibérelhető falu Megyer, ami 7 db házból, 1 pajtából és 1 kocsmából áll, és amit elsősorban csapatépítő tréningekre szoktak kiadni.

Mégis mekkora poén lenne, ha összefognátok a haverokkal úgy 40-en, és egy hétre beköltöznétek!

A cikk megjelenését a ŠKODA Gondoskodás Program támogatta.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.