Egyéb kategória

Ciki másolatok: ezekből a táskákból készül a legtöbb hamisítvány

Nem minden arany, ami fénylik – tartja a mondás, na meg a mai napunk témája is így szól. Nem csoda, hogy rögtön eszünkbe is jutottak a márkás, drágábbnál drágább dizájnertáskák másolatai, amikről sokan azt hiszik, ugyanolyan fényesen csillognak, mint az arany.

vous - 2015.09.16.
Ciki másolatok: ezekből a táskákból készül a legtöbb hamisítvány

Viszlát, monogramos LV táskák!

Nyár elején kaptuk fel a fejünket arra a hírre, miszerint a Louis Vuitton multicolor Speedy bag nevű táskája többé nem lesz látható a boltok polcain. S hogy miért meglepő ez? Mert nemrég még tömegszámban lehetett látni az utcán, így szinte minden 10. szembejövő lány kezén egy fehér alapon színes monogramos táska lógott. Ezek után nem is csoda, hogy a neves márka vezetője úgy döntött, elég ebből!

A francia tervező döntése talán érthető is, hiszen amíg nemrég az egyik legdivatosabb kiegészítőnek számított a Speedy bag, addig mára már elértéktelenedett és hitelét vesztette, hála a tömeges hamisítvány-gyártásnak.

Ez pedig azoknak a vásárlóknak köszönhető, akik nem mennek el a hamisítványok mellett. Persze, az öt perc hírnév és a csillogás mindenkinek jár – gondolhatjuk. De tegyük a szívünkre a kezünket: ugye senki nem gondolja komolyan, hogy olaszországi nyaralása alatt egy elhagyott utca szélén 20 euróért valódi Louis Vuitton táskát kap? Valószínűleg nem!

Mára a hamis táska olyan gyakori lett, mint a Milka csoki az ABC-ben. Ennek köszönhetően pedig az egykor luxusdarabnak számító fazon olyan emberek birtokába jutott el, akiknek talán fogalmuk sincs az eredeti tervező kilétéről. Nincs mit szépíteni, az egykoron exkluzív táska mára ciki lett, ideje hát visszavenni!

Az It bagek éltetik a hamisítást

Forrás:
StockSnap/Blake Bronstad

Ha pedig hamisítványokról beszélünk, akkor érdemes megemlíteni a bizonyos It bageket. Az It bag mindig az a táska, ami egy adott évben a legfelkapottabb, bestseller darab lesz. Na igen ám, de mindig ezekből készül a legtöbb hamisítvány is. Hiszen kedvenc celebjeinken folyton visszaköszön az utcán az új darab, így a következő lépés a hamisítvány. Gondolni kell ugyanis a lányokra, akik mindenáron – de főként jó olcsón – szeretnék beszerezni kedvenc énekesnőjük, színésznőjük táskáját.

Ha nem tudnátok, mire is gondolok pontosan, akkor nézzétek meg az elmúlt évek top 5 It bag darabjait!

  1. Hermès – Kelly bag
  2. Gucci – Jackie bag
  3. Prada – Saffiano bag
  4. Louis Vuitton – Speedy bag
  5. Chanel – Flap bag

Hogyan ismerjük fel a hamis darabokat?

Kezdjük a legegyszerűbb ponttal, ami örök érvényű.

Soha, de soha nem kapni neves tervezők által készített táskákat utcasarkon, aluljárókban, tengerparton és piacon sem!

Ha mégis megláttok egy táskát, amiről szeretnétek kideríteni, francia vagy kínai tervezésű-e, akkor figyeljetek az apróságokra, hiszen az ördög mindig a részletekben rejlik!

1. Monogramok

A mára már ikonikusnak számító LV jeleket az eredeti tervező fia, George Vouitton készítette apja emlékére. Az ikon ekkor, 1896-ban meg is született, s azóta töretlenül rákerül a legtöbb táskára. Így történt ez a Speedy bag nevű darabbal is. S hogy mire figyeljetek, ha ilyet láttok? A számokra! Egy eredeti Louis Vuitton táskán egy sorban kizárólag három darab LV monogram látható.

2. Gyártási hely

A tervező származása miatt a legtöbb táskát máig Franciaországban gyártják, de ha esetleg Spanyol-, Olasz- vagy Németországot láttok a címkén, akkor sem kell megijedni. Ha azonban más országok nevei köszönnek vissza, akkor ideje gyanakodni!

3. Kódolás

Mivel az ilyen táskák esetében nagy értékekről beszélünk, így ezek nyilvántartási számmal kerülnek a gazdájuk kezébe. Ha eltűnik, ellopják, ez alapján a hatjegyű kód alapján lehet azonosítani. Sejthetitek azonban, hogy a hamisítvány táskákban nincsen kód, hiszen hova is regisztrálnák?

4. A varrás

A Louis Vuitton táskák mindig kézzel készülnek, így nem meglepő, ha azt mondjuk, azon bizony nincs varráshiba! Érdemes megnézni a szegélyeket, ugyanis ha ezek ferdék, elcsúsztak, vagy lóg belőlük egy szál, akkor minden bizonnyal nem igazi kincsre bukkantunk.

5. A felirat

Ahogy a varrásra, úgy a feliratozásra is kényesen figyelnek a készítők. Az eredeti darabokon különösen figyelnek a szóközök méretére, az igazi francia táskákon ugyanis épphogy fellelhető a szóköz, míg a hamis darabokon ezt figyelmen kívül hagyva óriási lyukakat hagynak. Ezek mellett a betűtípus sem mindegy! Míg egy eredeti LV darabon az O betű egyedi tervezésű, addig a hamisítványokon inkább hasonlít egy 0-ra.

Megvegyem, ne vegyem?

Hogy miért beszélünk tervezői darabokról, ha hamisat venni ciki, az eredetire pedig nincs pénze az átlagembernek? Mert nem kell lemondanotok egy drágább táskáról, ha ez a szívetek vágya! Emlékeztek Tini tündérholmijára? Hozzá hasonlóan fogjatok ti is egy befőttesüveget, és kezdjetek el spórolni. Nem lesz egyszerű, sőt, lehet, újra-újrakezditek majd, de egyszer, ha megveszitek a hőn áhított dolgot, úgy érzitek majd, megérte! Hiszen ha jobban belegondolunk, ha minden szezonban veszünk új táskát egy középkategóriás ruhaboltban, akkor nem kevés pénzt dobunk ki az ablakon. Miért ne tehetnénk inkább félre, s gyűjthetnénk egyetlen, ám annál becsesebb darabra?

Ajánlott cikkek