Egyéb kategória

Ma már teljesen más a szép, mint 20 éve – Tökéletes arcú modellek helyett szokatlan szépségek a kifutón

A '90-es években olyan – a szó hagyományos értelmében vett – tökéletes szépségekért rajongott a modellszakma, mint Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Christy Turlington, Linda Evangelista vagy Naomi Campbell. Mára azonban a kissé fura arcok vették át a stafétát, minél szokatlanabb vonásai vannak egy modellnek, annál jobb.

vous - 2017.03.31.
Ma már teljesen más a szép, mint 20 éve – Tökéletes arcú modellek helyett szokatlan szépségek a kifutón

Egyrészt imádtuk a '80-as, '90-es évek szupermodell-generációját, mert megtanították, hogy a mosoly és az életteliség szexi. Másrészt nem mindig esett jól, ha hozzájuk hasonlítottuk magunkat. Aztán jöttek az anorexiás, állandóan komor lánykák, akiket nehéz volt bármilyen szempontból is példaképnek tekinteni. A divatvilág most megint elmozdulni látszik: éppen a tökéletlenséget ünnepli, ami szintén elég pozitív üzenet. Nem baj, ha valaki kapafogú, foltos a bőre, eláll a füle, vagy még ki tudja. A lényeg, hogy mindenkiben meg lehet találni az egyedit és a szépet. Összegyűjtöttük a legfurább csajokat a kifutókról.

Melanie Gaydos

Melanie egy nagyon ritka betegségben szenved: a csontjai, a fogai és a körmei abnormálisan nőnek, a bőre is más színű, ráadásul részleges vakságban is szenved. Persze ez nem állította meg őt abban, hogy a jelenkor egyik legkeresettebb modellje legyen.

Objektum doboz

Winnie Harlow

Winnie-t gyerekkorában sokat cukkolták a vitiligója (bőrbetegség, amikor a hámsejtek nem termelnek pigmenteket) miatt. Ma pedig éppen ebből csinált karriert.

Objektum doboz

Diandra Forrest

Diandra egy afroamerikai modell, aki albínónak született. Ennek köszönheti különleges bőrszínét és arcvonásait. Tavaly azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az egyik divatbemutatón héthetes újszülöttjével a karján vonult végig.

Objektum doboz

Andreja Pejic

Andreja eredtileg Andrejként látta meg a napvilágot. 17 évesen még férfimodellként fedezték fel őt, 2011-ben Jean-Paul Gaultier női és férfibemutatóján is részt vett. 2014-re sikeresen befejezte a nemváltását, és ma már női modellként ismerik a szakmában.

Objektum doboz

Molly Bair

Molly elképesztően vékony alakja ismét elindította az anorexiás modellekkel kapcsolatos vitát, pedig ő nem egészségtelen, egyszerűen ilyen géneket örökölt. A 185 centis lányt alien-nek és imádkozó sáskának csúfolták tinikorában, amire ő azzal vágott vissza, hogy 18 éves kora előtt az egyik legkeresettebb kifutómodell lett.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.