Egyéb kategória

Így legyen gyönyörű kezetek manikűr nélkül

Gépelünk, főzünk, kapaszkodunk a metrón – hirtelen egy tevékenység se jut eszembe, amihez ne kellene igénybe vennünk a kezeinket. Szinte minden pillanatban használjuk őket, nincs semmi idejük a pihenésre. Éppen ezért olyan trükköket hoztam most el nektek, melyek segítségével könnyedén meghálálhatjátok mindennapos fáradozásukat.
vous - 2016.04.25.
Így legyen gyönyörű kezetek manikűr nélkül

Eléggé elfoglalt embernek tartom magam, suliból munkába, munkából suliba rohangálok felváltva. Sőt, őszintén, azt hiszem, utoljára tavaly festettem ki a körmeimet, mert nincs időm háromnaponta újralakkozni őket. Képzelhetitek, menyire felcsillant a szemem, amikor a PureWow oldalán megláttam, hogy manikűr nélkül is lehet igényes, szép kezem. Így gondoltam, nektek is megmutatom azokat a praktikákat, melyekkel puha és végtelenül ápolt kezekkel érinthetünk meg mindent. Íme!

1. Rendszeres hámlasztás

Forrás:
www.pexels.com

Az első és legfontosabb lépés a puha mancsokért, az a heti rendszerességgel megismételt hámlasztás. A legegyszerűbb házi hámlasztó a méz és cukor keveréke, higgyétek el, hatalmas lesz a különbség!

2. Körömágybőr ápolása

Ha nektek is folyton felszakadozik a köröm körüli bőr, érdemes vennetek egy erre a problémás területre készült olajat. Nekem ananászillatú van, és ugyanolyan üvegben van, mint egy körömlakk. Ezzel csak be kell kenegetnetek a körömágyatokat, és még a lakkozás élményét is megkapjátok, csak sokkal gyorsabban.

3. Kézmosás utáni hidratálás

Forrás:
www.pexels.com

A meleg víz és szappan könnyen okozhatja a kéz kiszáradását, ezért érdemes minden fertőtlenítés után hidratálni a bőrünket. Tarthatjátok közvetlenül a folyékony szappan mellett, így biztos nem fogtok megfeledkezni erről a fontos lépésről.

4. Körmök rövidre vágása

Először jó ötletnek tűnik a hosszú körmök gondolata, egészen addig, amíg nem látjátok meg alatta a rengeteg koszt. Mindenki jobban jár a rövid körmökkel, nem kell feleslegesen a körmötökkel babrálni a piszok miatt. Emcsi pedig írt is már nektek arról, hogyan díszítsétek szépen a rövid körmöket.

5. Látható csukló

Forrás:
www.pexels.com

Rendben, ez nem éppen egy kezelés, de ha tudnátok, hogy a csukló kivillantása mennyire nőies tud lenni! Tűrjétek fel a felsőtök ujját, és jöhet egy gyönyörű karkötő!

6. Átlátszó körömlakk

Ha valaki mégsem bírná ki anélkül, hogy kilakkozza a körmét, ajánlom az átlátszó vagy nude színű lakkokat. Nem látszik annyira, ha már kezd lenőni a réteg vagy ha esetleg felpattogna. Ráadásul már lehet kapni körömerősítőket is, melyek különböző vitaminokkal ápolják a körmeiteket.

Ajánlott cikkek