Egyéb kategória

Tudtátok? Ilyen menő lakás van az Eiffel-torony tetején!

Az Eiffel-torony tetején megkérni egy lány kezét elég romantikus. Viszont mi lenne akkor, ha azután ott is lehetne lakni? Nem lehetetlen, Gustave Eiffel meg is valósította ezt, személyes lakosztálya volt a toronyban.

vous - 2016.12.11.
Tudtátok? Ilyen menő lakás van az Eiffel-torony tetején!

Ha Párizsra gondolok, egyből egy kis tetőtéri romantikus lakás ugrik be, amiben én is laktam, míg kint tanultam. Viszont egy percig sem jutott eszembe az, hogy odaköltöznék az Eiffel-torony tetejére, hiszen nem is tudtam, hogy Gustave Eiffel tényleg élt ott. Pedig milyen szép lett volna a kilátás!

Forrás:
flickr/ Serge Melki

A Refinery 29 állítása szerint amikor befejezték az Eiffel-torony építését, Gustave egy titkos lakást is tervezett, amiben a fabútorok, olajfestékek adták meg az otthonos hangulatot. Még a torony alkotóelemei is látszódnak. Akkoriban pedig nagyon modernnek is számított a lakás, hiszen megalkotója próbálta minél több új bútorral, tapétával díszíteni. Sőt, még egy zongora is helyet kapott benne. De vajon hogyan vitték fel oda? 

Sokan kérlelték, hogy legalább csak egy napig adja ki, de ő soha nem engedett be senkit. Sőt, sajnos a látogatók sem tekinthetnek be, csupán Párizst csodálhatják meg odafentről.

Forrás:
flickr/ Les Chatfield

Az biztos:

megtaláltam álmaim otthonát.

Ajánlott cikkek