Egyéb kategória

Future sex = orgazmatron, szeretkező robot és cybersex – valóban így szórakoztatjuk majd magunkat és másokat a jövőben?

Számtalan könyv, film és képregény született már arról, hogyan képzeljük el a jövőt. Milyen lesz az élet, milyen járművekkel fogunk száguldozni, hogyan néznek majd ki az épületek és belső terek, vagy épp milyen újhullámos kajákat eszünk majd. Most olyan filmeket gyűjtöttünk össze nektek, amelyekből kiderül, hogyan is fogunk szexelni a jövőben.

vous - 2017.01.31.
Future sex = orgazmatron, szeretkező robot és cybersex – valóban így szórakoztatjuk majd magunkat és másokat a jövőben?

Habár a szex maga több ezer éve mit sem változott – na jó, leszámítva talán néhány segédeszközt, vagy épp gumibabát, ami egyeseknek segíthet az örömszerzésben –, magát az aktust még mindig – jó esetben – két ember együttesen végzi.

„Cölibátus-szindróma” – avagy a japánokat már nem érdekli sem a szex, sem pedig a párkapcsolat?

„Cölibátus-szindróma” – avagy a japánokat már nem érdekli sem a szex, sem pedig a párkapcsolat?

El tudjátok képzelni az életet párkapcsolat, randik és szex nélkül? Persze időszakosan el lehet, de valljuk be, nem vagyunk apácák, hogy egy életre lemondjunk ezekről. Sőt, hogy egyáltalán ki se próbáljuk, mint a japán fiatalok többsége! Pedig őket ezek a dolgok már abszolút hidegen hagyják. De hová vezethet ez? És egyáltalán miért jó ez nekik?

Az, hogy milyen lesz a jövőben a szex, nem csak napjainkban foglalkoztatja a jónépet, hiszen már évtizedekkel ezelőtt is jó pár klasszikusban bemutatták. Szexmisszió, Hétalvó, Barbarella – csak hogy néhányat említsünk. De ennél azért most jobban beleássuk magunkat a témába, hogy megtudjuk, együtt vagy külön, robotok, techcuccok, gépek vagy agyi hullámok által fogjuk kiverni a magas C-t!

Listánk legkorábbi kultfilmmé vált sci-fije: Barbarella (1968)

A történet a 41. században játszódik, ahol egy szuperlány (Jane Fonda) bolygóról bolygóra, illetve ágyról ágyra repked, különös erotikus kalandokba keveredve. Mind a történet, mind a látvány szürreális, komikus, és csak nagyon nehezen vehető komolyan, azonban úgy, ahogy van zseniális és kihagyhatatlan alkotás.

Egy apró szösszenet a filmből, ami sok mindent elárul:

A földön, ha a psycho-cardiogrammok harmóniában vannak a szerelmeskedéshez, bevesszük az izgalom-átviteli tablettákat”

Röviden és tömören: Barbarella folyton csapdába esik, szexin kiabál, majd a segítségére siető férfiakkal szexel. Amikor pedig a főgonosz egy halálos szex-zongorával próbálja megölni, dögös főhősnőnk libidójától még a gép is kiakad.

Objektum doboz

Woody Allen és az orgazmatron: Hétalvó (1973)

A főhőst (Woody Allen) 1973-ban hibernálják, majd kétszáz évvel később egy tudós csoport felébreszti, nem sokkal azután pedig csatlakozik egy, a túlszervezett társadalom ellen lázadó csoporthoz. Időbe telik neki, mire megbarátkozik az új világgal, ahol egy kutya dönt mindenről, egy tolószékes diktátor az úr, és olyan gépekkel szimulálják már a szexet, mint az orgazmatron – ami egyben gyóntatószékként is funkcionál.

De hogy pontosan mi is az az orgazmatron? Egy fehér steril kabin, amibe az ember csak beáll, magára csukja az ajtót, beindítja a gépet, és élvezi a masina nyújtotta örömöket.

Objektum doboz

Antiszex avagy agyszex Sylvester Stallonéval: A pusztító (1993)

Phoenix egy elvetemült bűnöző, aki összetűzésbe kerül Spartannal (Sylvester Stallone), egy brutális zsaruval, majd mindketten egy kaliforniai kriogenikus börtönbe kerülnek, ahol lefagyasztják őket – így várják büntetésük lejártát. Egy erőszakmentes jövőben ébrednek 2032-ben. Mikor Phoenix kiszabadul, csak egyetlen ember állíthatja meg: a Pusztító.

A filmből kiderül, hogy 15 év múlva már – akár teszik, akár nem–- egyáltalán nem lesz szokás a hagyományos szex. Helyette egy fejre tehető kütyü intézi majd – szigorúan – AGYBAN a dolgokat. Ezzel pedig kivédhetők lesznek például a nemi betegségek is. A gyerekeket pedig laboratóriumi körülmények között hozzák majd létre.

Objektum doboz

Gigolo Joe és a mechanikus szex: A. I. – Mesterséges értelem (2001)

Az alapsztori a következő: egy robotgyerek útnak indul, hogy emberré váljon, gyakorlatilag egy modern kori Pinokkió történetet kell elképzelni. Útja során összebarátkozik Gigolo Joe-val. De most nem is a barátságukon van a hangsúly, hanem Gigolo Joe-n (Jude Law), aki egy szexrobot!

Érzéki, gyengéd szerető, sármos, gombnyomásra változtatja a külsejét, illetve frizuráit, kellemes zenét szolgáltat a beleépített lejátszójából, ezek mellett pedig szuper hallgatóság és remek barát.

Aki lefekszik egy szeretőrobottal, nem vágyik igazi férfira soha többé”

Objektum doboz

Magányos szex: Her – A nő (2013)

A nő egy kissé romantikus, érzékeny dráma, amiben egy magányos férfi (Joachim Phoenix) – a nem túl távoli jövőben – összeszűri a levet számítógépének op-rendszerével (Scarlett Johansson). Habár a hölgy nem ölt testet, hangjával teljesen rabul ejti a férfit, a szerelemmel pedig egyenes út vezeti őket a szexhez. Na de nem akármilyenhez!

Objektum doboz

Ti hogyan képzelitek el a a szexet a jövőben?

A sci-finek nem csak a DVD-polcon van helye – Futurisztikus stílus a lakberendezésben

A sci-finek nem csak a DVD-polcon van helye – futurisztikus stílus a lakberendezésben

Mi jut eszünkbe a futurisztikus látványvilágról? Természetesen temérdek film és könyv, amely a jövőbe mutat: Az ötödik elem, Hétalvó, Gattaca, Mátrix, Az éhezők viadala, Szárnyas fejvadász – csak hogy néhányat említsünk. De hogy mi a közös bennük, és mitől lesz egy tér jövőbeli, arra igyekszünk most megadni nektek a választ.

Ajánlott cikkek