A mezőgazdaság és az állattartás nem éppen fenntartható módon zajlik manapság. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk vele, mely élelmiszerekkel segítünk a környezeten, és melyekkel rontunk a helyzetén. Ez a 4 alapanyag olyan, amelyet nagyon könnyen lecserélhetünk a bolygónk érdekében.
Spárga helyett brokkoli
A brokkoli tele van vitaminokkal, és nagyon fontos, mert zöld színű zöldség, tehát nagyon egészséges. Ráadásul sokkal kevesebb a vízigénye, mint a spárgának, egy kiló brokkoli kitermeléséhez nagyjából 260 liter vízre van szükség. Hasonlóan jó választás a karfiol és a kelbimbó is. A spárga esetében azonban ugyanennyi zöldség termeléséhez már majdnem kétezer liternyi vízre van szükség.
Rizs helyett köles
A köles most aranykorát éli, nagyon felkapták a nyugati országokban is, pedig sok országban alapélelmiszernek számít. Sokkal jobb választás, mint a rizs, utóbbi ugyanis rendkívül vízigényes növény, míg a kölestermesztéshez alig van szükség vízre.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok IDE!