Egyéb kategória

Sétáljunk – de ne akárhol! Budapest méltatlanul elfelejtett helyszínei

Mindenki a Várat, a Parlamentet vagy a Hősök terét nézi meg, ha Budapestre jön – sokszor még tősgyökeres Pestiként sem tudjuk, hogy milyen gyönyörű és érdekes helyeket rejt még a város a legnépszerűbb turistalátványosságokon kívül. Összegyűjtöttem nektek pár érdekes helyet, amit érdemes meglátogatni – vagy történelmük, vagy a róluk szóló történetek, esetleg egyszerűen csak szépségük miatt.

vous - 2018.03.31.
Sétáljunk – de ne akárhol! Budapest méltatlanul elfelejtett helyszínei
séta

Miért kell a lányokkal mindig sétálni? Elárulom

"Ha rendszeresen olvassátok a VOUS-t, és miért ne tennétek, tudjátok, hogy nem vagyok az a kitárulkozós típus, ha a párkapcsolatomról van szó. Találtam viszont egy videót, amely olyan, mintha rólunk szólna, és amelyet nektek is látnotok kell."

Eszter korábbi cikkét ide kattintva olvashatjátok el.

A titokzatos Epreskert

Az Epreskertnek már a neve is nagyon aranyos, hát még a berendezése: a Magyar Képzőművészeti Egyetem tulajdonába tartozó mini szoborpark és képzőművészeti bemutatóterem egy igazi ékkő Terézváros szívében. Sajnos, mivel magánterület, csak korlátozott időpontokban látogatható, de egyszer mindenkinek érdemes benéznie ide, akkor is, ha a képzőművészet nem az erősségei közé tartozik.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A Nemzeti Színház környéke

A Duna-part Budapesten mindenhol csodálatos, de méltatlanul kevés szó esik a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája környékéről. Itt gyönyörű szobrokra bukkanhatunk, a hajó alakú Nemzeti szökőkútjának partján üldögélhetünk, a Rákóczi-híd pedig tökéletes hátteret ad a sétálgatásunknak. Egy délutáni barangolást mindenképpen megér!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A Csepel Művek

Furcsán hangozhat, hogy ennyire lelakott és a belvárostól kifelé található látnivalót ajánlgatok, de aki ide ellátogat, az biztosan egy teljesen más világban fogja érezni magát, és úgy érzi majd, hogy időutazáson vesz részt. A kommunista időszakot visszaidéző helyen egyébként tematikus séta is zajlik, amely a világháborús bunkereket mutatja be, ezt mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is érdeklődik a történelem iránt. Itt megtudtam, hogy a városban több helyen is található ilyen bunker, az egyik például pont a ferencvárosi vasútállomás bejáratánál, amelyet nemrég alakítottak át a málenkij robotra emlékeztető emlékművé.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Hol halt meg Ady Endre?

A nagy történelmi és irodalmi jelentőséggel rendelkező épületek közül rengeteg még most is áll – ilyen például az a szanatórium, ahol Ady Endre elhunyt, de itt műtötték Babits Mihályt, és itt hitte magát gyógyultnak a morfinfüggő Csáth Géza is. A Liget Szanatórium a Hősök terétől egy köpésre, a Benczúr utcában található, de ma már nem szanatóriumként működik. A különleges épületet azonban bármikor meg lehet tekinteni, hiszen üzletházként funkcionál.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek