Egyéb kategória

Girlpower! – A feminizmus modernkori úttörői

A girlpower életérzés és a feminizmus egyre inkább előtörni látszik, ebben pedig nagy szerepet játszik, hogy egyre több több női híresség szólal meg a témával kapcsolatban. A következő három szupersztár is ebbe a kategóriába tartozik.

vous - 2020.10.02.
Girlpower! – A feminizmus modernkori úttörői

Ariana Grande

Ariana Grande köztudottan feminista, sokszor szólal fel a nők és a férfiak közötti megkülönböztetés ellen, számaiban pedig vadul hírdeti a szexuális szabadságot. Side to side című dala például egy olyan nőről szól, aki csak szexre használ egy jóképű pasit, hiszen az rosszhírű és kapcsolatra alkalmatlan lenne. Hoppá, ilyet nő is csinálhat? Na ná!

Objektum doboz

Beyonce

A “girlpower életérzés” egyik, ha nem a legnagyobb királynője kétség kívül Beyonce, aki számos dalában ad erőt nőknek és bírálja a pasik által uralt világot. Erre az egyik legjobb példa a “Who run the World” című száma, ami arról szól, hogy a nőknek nincs szükségük férfira a boldoguláshoz.

Objektum doboz

Emma Watson

A gyönyörű színésznő talán az, aki aktívan részt a nők jogainak küzdelmében. 2014-ben az ENSZ jószolgálati nagyköveteként, a HeForShe kampány nyitó eseményén tartott beszédet, hatalmas sikerrel. Emma köztudottan szerepeit is próbálja okosan megválogatni, erre bizonyíték a Szépség és a Szörnyeteg című film, melynek kapcsán elmondta, hogy azért vállalta Belle szerepét, mert az összes Disney hercegnő közül ő a legerősebb női karakter, akinek nincs szüksége férfira, aki majd megmenti.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.