Girlpower! - A feminizmus modernkori úttörői

Girlpower! - A feminizmus modernkori úttörői

A girlpower életérzés és a feminizmus egyre inkább előtörni látszik, ebben pedig nagy szerepet játszik, hogy egyre több több női híresség szólal meg a témával kapcsolatban. A következő három szupersztár is ebbe a kategóriába tartozik.

Ariana Grande

Ariana Grande köztudottan feminista, sokszor szólal fel a nők és a férfiak közötti megkülönböztetés ellen, számaiban pedig vadul hírdeti a szexuális szabadságot. Side to side című dala például egy olyan nőről szól, aki csak szexre használ egy jóképű pasit, hiszen az rosszhírű és kapcsolatra alkalmatlan lenne. Hoppá, ilyet nő is csinálhat? Na ná!

Objektum doboz

Beyonce

A “girlpower életérzés” egyik, ha nem a legnagyobb királynője kétség kívül Beyonce, aki számos dalában ad erőt nőknek és bírálja a pasik által uralt világot. Erre az egyik legjobb példa a “Who run the World” című száma, ami arról szól, hogy a nőknek nincs szükségük férfira a boldoguláshoz.

Objektum doboz

Emma Watson

A gyönyörű színésznő talán az, aki aktívan részt a nők jogainak küzdelmében. 2014-ben az ENSZ jószolgálati nagyköveteként, a HeForShe kampány nyitó eseményén tartott beszédet, hatalmas sikerrel. Emma köztudottan szerepeit is próbálja okosan megválogatni, erre bizonyíték a Szépség és a Szörnyeteg című film, melynek kapcsán elmondta, hogy azért vállalta Belle szerepét, mert az összes Disney hercegnő közül ő a legerősebb női karakter, akinek nincs szüksége férfira, aki majd megmenti.

Objektum doboz