Mini sajtpuffancs pogácsa helyett, egyszerűbben

Mini sajtpuffancs pogácsa helyett, egyszerűbben

Pillekönnyű, kívül kicsit roppanós, nagyon sajtos és belül puha, ilyen a jó pogácsa, amihez hasonlót sokkal egyszerűbben is készíthetünk, dagasztás, kelesztés, nyújtás és szaggatás, vagyis az összes macera nélkül, amit egy jó pogácsa megkíván. Ez a mini sajtpuffancas égetett tésztával készül, pikk-pakk összeállítható, és két kiskanállal kiszaggatható.

Tökéletes vendégváró ez puha és könnyű sajtos pufi, sokáig friss és egészen egyszerűen elkészíthető. Tej és víz keverékével, vajjal, liszttel, tojással és reszelt sajttal készül, egyetlen lábasban összeállítható körülbelül 10 perc munkával. Eddig akár előre is elkészíthető, ha frissen sütve szeretnénk tálalni, majd habzsákból kinyomva vagy két teáskanál segítségével kis kupacokat képezve tepsire kell csak adagolni, és megsütni.

A tésztába most fűszerként csak egy kis bors és szerecsendió került, de akár zöldfűszerekkel is gazdagíthatjuk. Használhatunk hozzá füstölt sajtot is, illetve a tetejét is megszórhatjuk még reszelt sajttal, szezámmal, köménnyel, mint a klasszikus pogácsát, de enélkül is tökéletes. Csupa sajt, és nem kell attól tartanunk, hogy nem kel meg – garantáltan pillekönnyű és puha lesz!

Mini sajtpuffancs pogácsa helyett – recept >>>

Forrás:
Depositphotos