Egyéb kategória

Strandolás hüvelyfertőzés nélkül?

A nők, anatómiájuk miatt érzékenyebbek lehetnek a vízi sportok alatt "összeszedhető" betegségekre, mint a férfiak. De nem kell minden strandolás után orvoshoz rohanni, ha figyelünk erre az apróságra.

vous - 2019.07.18.
Strandolás hüvelyfertőzés nélkül?

Sokan azért mondanak le a hűs habokról, mert elkönyvelték magukban (és ez lehet reális tapasztalat is), hogy minden strandolás után megbetegszenek. Különösen a hüvelyi fertőzésektől félnek. Joggal, mert hiába állítják sokan, hogy a női anatómia "tökéletesen" zárt kehely, és esélye sincs a strand vizének a hüvelybe való bejutásra, ez valójában csak a tényleg egészséges, még nem szült lányokra, nőkre igaz. Aki szült már egy-két, bárhány gyereket, tapasztalja, hogy ez nem igaz. Bizony bejut a víz, és bizony okozhat a bejutott, kórokozókkal fertőzött víz kellemetlen panaszokat. Még akkor is lehet kínos a víz bejutása, ha nincs kórokozó, a klóros víz se tesz jót az intim flórának, minimum felborítja a PH-t és így az érzékenyebbé válik minden negatív történésre.

intim higiénia strand

intim higiénia strand
Forrás:
istock.com

Mit tehetünk, ha mégis élvezni szeretnénk kedvesünkkel, vagy a családdal együtt a vízi örömöket?

Egyértelműen a tampon a megoldás, de az is tapasztalat, hogy a "sima", a menstruációnál használt tampon, egy kitágult hüvelynél nem jó megoldás. Kiengedi a vért és felszívhatja a vizet. Igen,előfordul, hogy víztől ázott tamponnal szembesülünk mi nők, amely tényleg ijesztő látvány, és ijesztő a gondolat is, hogy mi minden juthatott be a szervezetünkbe.

Nem is olyan régóta azonban már kapható egy speciálisan úszásra, vizi mozgásra, strandolásra kifejlesztett tampon, amely speciális, gyógyszertári vazelinnel ellátott termék. A vazelin megakadályozza a tampon átázását, azon még véletlenül se juthat be se víz, se kórokozó.

Ennek ellenére, az úszótampont is a fürdés, úszás után haladéktalanul távolítsátok el és intim géllel mosakodjatok,majd töröljétek teljesen szárazra magatokat.

Az pedig alap, hogy vizes fürdőruhában egy percet se maradunk. A legnagyobb hőségben sem.  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.