Gardróbrendezés

Gardróbrendezés

A jó idő beköszöntével nemcsak a növények kerülnek ki a teraszra, de a téli ruhatárunkat is ideje elcsomagolni és helyet adni a nyárinak. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, mi alapján szelektálj, hogyan csomagold el azokat a ruhákat, amiket nem hordasz most egy darabig, és hogyan tárold azokat, amiket a nyári időszakban fogsz viselni.

A legfontosabb a szelektálás

Tapasztalatból mondjuk, hogy mielőtt még kipakolnánk a nyári szetteket, először érdemes teljesen kiüríteni a szekrényt. Egyrészt, mert bár nem látszik, de a polcokra bizony ráfér egy kis portalanítás. Másrészt pedig azért, mert ha például a földön vagy az ágyon fajtánként szétválogatjuk a szekrényben lévő ruhákat, sokkal jobban átlátjuk, melyek azok a ruhadarabok, amelyek tényleg kellenek, és melyek azok, amiket már évek óta fölöslegesen őrizgetünk és csak a helyet foglalják. Kezdjük tehát azzal, hogy csak azokat csomagoljuk el, amiket jövőre tényleg hordani szeretnénk.

TIPP!
A maradék ruhákat osszuk két csoportra. Az egyikbe kerüljenek azok, amelyeket el tudunk ajándékozni ismerősöknek, vagy el tudunk adni garázsvásáron, vagy az interneten. A második csoportba pedig azokat tegyük, amik használhatatlanok. Ma már több helyen találsz hulladékudvart vagy szelektív szigetet, ahol leteheted ezeket a darabokat.

Gardrób
Válogasd ki, mire nem lesz szükséged egy ideig!
Forrás:
canva.com

Mit és hogyan tároljunk?

Fogas kérdés: a kabátokat, blézereket, zakókat érdemes vállfára akasztva tárolni, hogy ne gyűrődjenek össze. A vállfánál figyelj oda, hogy ne rozsdásodjon, mert az megfoghatja a ruhát.

TIPP!

Ha eddig kivágtad a ruháidból a vállánál bevarrt kis selyemszálakat, a jövőben ne tedd, mert ezek éppen arra valók, hogy fel tudd őket akasztani.

Doboz kontra ruhatároló zsák: Mi a dobozra szavazunk. Könnyebben tudod benne elrendezni a ruhákat, nem gyűrődnek, így amikor ismét előveszed őket, egyből mehetnek is a szekrénybe. Ugyanez igaz a cipőkre is, a dobozban kevésbé sérülnek. A legjobb, ha egyszer beszerzel pár fedeles műanyag dobozt (ebben még az öblítő illat is megmarad), amiket könnyedén le tudsz zárni, bár a papírdoboz is jó megoldás, csak a leragasztástól egy idő után elvékonyodik a teteje, így le kell cserélni. A ruhatároló zsákban szinte biztos, hogy összegyűrődnek a ruhák, viszont jobban egymásra tudod passzírozni őket, ha csak kis helyed van a padláson. Ami viszont fontos, hogy mindig csak kimosott ruhákat csomagolj el. Egyrészt, neked is jobb érzés lesz, amikor előveszed, másrészt, a rovarok is nagyobb eséllyel elkerülik majd.

TIPP!

Érdemes a dobozokat, zsákokat felcímkézni, hogy tudd, mik vannak benne, így sok időt és idegességet megspórolsz, amikor keresel valamit

Amire nincs szükséged, tárold dobozban!
Amire nincs szükséged, tárold dobozban!
Forrás:
canva.com

Praktikus szekrény rendezés

Mielőtt bepakolnál a szekrénybe, érdemes a ruhákat fajta szerint csoportosítani. Fanatikusabbak színek szerint is rendszerezhetik őket. Tehát egy oszlopba kerüljenek a pólók, külön a hosszú felsők, nadrágok, stb. Vállfán csak azokat a ruhákat tárold, amelyek tényleg fontosak. Ha túl sok ruha zsúfolódik a szekrényben, csak összegyűrik egymást.

TIPP!

Tudtad, hogy ha nem hajtogatva, hanem görgetve tárolod a ruhákat, akkor simábbak maradnak?

További otthontippekért látogass el a Provident Blogjára!