Egyéb kategória

Lányok! Ha a pénzre mentek, koppani fogtok a végén!

A sugar daddy-k és sugar baby-k kapcsolata elég ritkán vezet jó eredményre. Sokszor csúnya pereskedés a vége a látszólag boldog – ám kizárólag pénzen alapuló – kapcsolatnak. Egyénként is elterjedt sztereotípia, hogy a nők a pénzük alapján választanak pasit. De meg lehet vásárolni a szerelmet?

vous - 2022.04.05.
Lányok! Ha a pénzre mentek, koppani fogtok a végén!

“Én fizetek, te alkalmazkodsz!”

Ismerősek talán az ilyen, és ehhez hasonló mondatok egy párkapcsolatban? Nos, ez tipikus esete annak, amikor a pénz a szerelem fölé kerül. Ám feltétlenül szükséges, hogy az egyik fél eltartsa a másikat? A közös kassza örök kérdése minden hosszan tartó párkapcsolat során felmerül, elkerülve ezzel az egyik fél pénzügyi fölényét. A közös kassza, bár praktikus, az egyéni igények kielégítése kapcsán mégis felmerülhetnek gondok.

A sokadik pár magassarkú cipő, illetve motoros vagy autós kiegészítő nem biztos, hogy jó, ha a közös kasszából fizetjük.

A bekezdés címének választott mondat általában férfiak szájából szokott elhangozni, akik nem csak kényszerből, de akár kedvtelésből is hajlamosak túl sok mindent fizetni. Ez az elején még nem is baj, de hamar át tud fordulni egy mérgező viszonyba, amikor már a nő részéről elvárás – mert megszokta ezt a bánásmódot – a férfi részéről pedig már teher. Ez a jelenség a sokáig érvényben lévő patriarchális társadalom utóhatása.

A pénz és a hatalom csak egy ideig jó

Amikor párt keresünk magunk mellé, jó ha stabil egzisztenciával rendelkezik a másik, a hatalom és a pénz egy bizonyos mértékig jó lehet, ám könnyen a visszájára fordulhat. Sok esetben a férfi elvárja ugyanazt a teljesítményt a nőtől, még akkor is, ha a nő erre nem alkalmas személyiség. Más esetekben pedig a hatalom és a pénz miatt rossz párkapcsolatok is egyben maradnak, mérgezve ezzel mindkét felet.

Rossz kapcsolatok is egyben maradnak

Rossz kapcsolatok is egyben maradnak
Forrás:
Pexels

A pénz sokszor húzóerő, de miért jó, amikor már a szerelem nincs meg? Ha már csak a pénz tart össze két embert, de sem romantika, sem intimitás sem minőségi együtt töltött idő nincs a kapcsolatban, akkor már nem biztos, hogy megéri fenntartani. Ha a pénzre megyünk, sokszor hamar elveszik a szerelem, vagy éppen kiderül, hogy nem is volt.

Óriási koppanás lehet a vége, és előfordulhat, hogy egy szegényebb, ám romantikusabb férfi a jobb választás.

Sugar daddy és sugar baby

Ezek a kapcsolatok ott romlanak el, amikor azt hisszük, hogy ezek a románcok bármikor is igaz szerelemmé csaphatnak át. A férfiak részéről általában kell egy játékszer, vagy egy bábfigura, aki jól mutat az illető oldalán. A nők részéről pedig ott a pénz, a boldognak látszó élet, akár egy ágaskodó farok, de szerelem az biztos nem.

Hogy mégis miért népszerűek még mindig ezek a kapcsolatok, azt a felszínesség és anyagiasság elterjedésében kereshetjük. Annak ellenére, hogy tele van a világ ilyen példákkal, a legokosabb döntés, ha mi ezektől távol maradunk és inkább az őszinte, szerelmes, kalandos, de esetleg egy kissé visszafogottabb élet felé tekintünk.

Ajánlott cikkek