Lélek

Elegem van, hogy az összes pasinál műveltebb vagyok

Sosem fogok egy igazán művelt és okos férfit találni. Akikkel eddig találkoztam mind ostobák voltak, még a poénjaimat sem értették, amint beleszőttem alapvető tudományos igazságokat.

vous - 2022.04.14.
Elegem van, hogy az összes pasinál műveltebb vagyok

Fontos számomra, hogy az a férfi, akivel le szeretném élni az életem intellektuálisan vonzó legyen. Szerintem a kapcsolat egy alapvető funkciója, hogy nézeteket, ismereteket osztunk meg egymással. Ha ez azonban teljes mértékben egyoldalú, akkor sajnos nehezen tudok nem gyerekként gondolni a velem szemben ülőre.

Meglepődtem, amikor randizások közben azt tapasztaltam, hogy a legtöbb férfi kifejezetten buta.

Sajnos nem tudom jobban szépíteni a kifejezést, így is meg kellett erőltetnem magam. Azt hinné az ember, hogy két diploma elvégzése utalhat a másik fél intelligencia szintjére, ez a feltételezés azonban inkább csak tündérmesékbe illene.

Kezdek teljesen kiábrándulni abból, hogy valaha is fogok találni hozzám hasonló férfit.

Az egyik legszánalmasabb randim után döntöttem úgy, hogy egy ideig befejezem a próbálkozást. Egy külföldi sráccal találkoztam, ám valószínűleg mondanom sem kell, a randi nem tartott sokáig.

Alapvető témákról kezdtem vele beszélgetni, filmekről és zenéről. Arról mesélt, hogy milyen sok hangszeren játszik, és hogy gyerekkora óta a szülei igyekeztek minél több hangszerrel megismertetni. Ennek nagyon örültem, hisz évekig zongoráztam, még versenyekre is eljártam.

randi

Szó nélkül kifizettem a hosszú kávémat, és elmentem.
Forrás:
Pexels.com

Állítása szerint ő is járt különböző megmérettetésekre, ahol legtöbbször első helyezést ért el. Akkor azonban, amikor komoly zenéről kezdtem beszélni, hirtelen elhallgatott. Számomra az volt a legmegdöbbentőbb, amikor a srác nem tudta, ki az a Bach, vagy hogy a zongorán pontosan milyen hangok vannak. Könnyű volt rájönni arra, hogy hazudott.

Annyira szánalmasan csinálta, hogy lehetetlen volt nem észrevenni.

Amikor csak zavartan habogott, fogtam magam, és felálltam a kávém mellől. Szó nélkül kifizettem a hosszú kávémat, és elmentem. Közösségi médián azonnal letiltottam, és eldöntöttem, egy ideig nem fogok próbálkozni a férfiakkal. Nem is értettem, hogy nem vettem észre hamarabb, mennyire buta és műveletlen. Talán az évek során próbáltam elnézőbb lenni, hisz sokszor hallottam a barátaimtól, hogy lehet, lejjebb kellene adnom az igényeimből. Én erre nem vagyok hajlandó.

Nem fogok lemondani számomra elengedhetetlen dolgokról amiatt, mert a férfiak nem képesek az ősembertől egy szinttel műveltebbek lenni. Gondolkoztam már azon, miért lehetséges az, hogy mindig ezeket a pasikat fogom ki, a kérdésemre a választ azonban még nem sikerült megtalálnom.

Csak remélni tudom, hogy egyszer találkozok egy olyan férfival, aki legalább olyan művelt, mint én, és végre lehet egy olyan kapcsolatom, ami intellektuálisan is számomra kielégítő lesz.

Flóra történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek