Test

Nem kötelező naptejben tocsogni: három természetes tipp leégés ellen

Teljesen érthető, hogy nem szeretitek magatokat naptejjel kenegetni. Ragad, sokszor a strandon idegesítően olvad le rólatok, és a környezetetekben az összes homokszem rátok tapad. Éppen ezért itt van néhány tipp arra, hogy mivel óvhatjátok még meg a bőrötöket a naptejen kívül.
vous - 2015.07.08.
Nem kötelező naptejben tocsogni: három természetes tipp leégés ellen

Egyetek több zöldet!

A kutatók szerint a zöldségekben és növényekben gazdag diéta sokat segíthet abban, hogy ne legyetek hajlamosak a leégésre. A felmérések szerint minél több antioxidánst tartalmazó ételt esztek, a szervezetetek annál ellenállóbb lesz a nap káros hatásaival szemben. Nem is beszélve arról, hogy egy finom zöld turmix még energiával is feltölt titeket.

Igyatok teát!

Azt eddig is tudtuk, hogy a zöld teának számos pozitív tulajdonsága van. Most pedig egy amerikai kutatás azt is bebizonyította, hogy a rendszeres fogyasztásától strapabíróbb lesz a bőr. Tehát ha naponta egyszer kávé helyett inkább egy csésze zöld teát isztok meg, akkor nyáron kevésbé kell tartanotok a leégéstől.

Rágcsáljatok répát, egyetek sárgabarackot

A legfrissebb felmérések szerint a karotinokban gazdag zöldségek és gyümölcsök elősegítik azt, hogy a bőrötök visszaverje az UV-sugárzást. A karotin egyes növények élénkpiros, narancssárga vagy sárga színét kölcsönzi, így például a répával vagy a sárgabarackkal biztos, hogy nem foghattok mellé.

Persze nagyon fontos tudni, hogy ezek a módszerek lassú lefolyásúak, tehát attól, hogy esztek egy marék spenótot répával és leöblítitek zöld teával még nem kell azonnal a tűző napra rohannotok. Sőt, a legtökéletesebb természetes védelem a leégés ellen értelemszerűen az, ha a legmelegebb órákban tényleg nem fekszetek ki aszalódni a napra.

Címkék: #bor #naptej #strand
Ajánlott cikkek