Lélek

10 tipp, hogy magabiztosabbak legyetek

Mindenkinek két élete van – az élet, amit él, és az élet, amit élni szeretne. A szorongás és az önbizalomhiány megakadályozhat abban, hogy megtaláljátok a boldogsághoz vezető utat, és hogy teljes életet éljetek. De van egy jó hírem! A magabiztosság tanulható és fejleszthető.
vous - 2015.07.20.
10 tipp, hogy magabiztosabbak legyetek

A munkában
 

Hangsúlyozzátok ki az erősségeiteket
 

Fókuszáljatok arra, amiben igazán jók vagytok! Mindig emlékeztessétek magatokat a múltbeli sikereitekre és merítsetek erőt belőlük!

Kísérjétek figyelemmel a sikereiteket 


Minden nap készítsetek listát a feladataitokról, és pipáljátok ki, ha megcsináltátok! Így könnyen átláthatjátok, hogy mennyi mindent elértetek. 

A hétköznapokban

Beszélgessetek különböző emberekkel!

Mikor legközelebb leugrotok a boltba, kezdjetek el beszélgetni mondjuk a pénztárossal. Így könnyen rájöhettek, hogy az emberek nagy része barátságos, nincs semmi, amitől tartanotok kéne. Könnyebb lesz, mint gondolnátok!

Próbáljatok ki valami újat!

Nézzétek meg a neten, milyen csoportos eseményekhez tudtok csatlakozni. Lehet egy flashmob, egy kirándulás, vagy bármi hasonló. Rengeteg olyan esemény van, melynek célja, hogy hasonló érdeklődési körű emberek találkozzanak.

Buliban

Legyetek spontánok!

Ne gondoljatok arra, hogy miért ne menjetek el valahova, inkább azt a kérdést tegyétek fel magatoknak: miért hagynám ki? Fogadjátok el a legközelebbi meghívást! Amellett, hogy elmétek nem lesz zsúfolt, és nem keringenek majd benne a „mi lenne ha” gondolatok jól is fogtok szórakozni!

Fókuszáljatok a testnyelvre!

A testtartás fontos! Mosolyogjatok, tartsátok a szemkontaktust, mikor beszélgettek valakivel. Hogy miért? Mert így viselkedik egy magabiztos ember, vagyis azok, akik lenni szeretnétek. Ez előbb-utóbb úgyis természetes lesz. 

Nyaraláson

Látogassatok el valami új helyre!

Menjetek el nyaralni egy új helyre, ez már önmagában is megköveteli, hogy magabiztosak legyetek, hiszen rengeteg új helyzettel fogtok majd találkozni, amit meg kell oldanotok.

Utazzatok egyedül!

Na, ez ám az igazi önbizalom-építés! Így igazán megismerheted önmagad és mindent, ami történni fog veletek, csak magatoknak köszönhetitek. 

Sport

Sportoljatok együtt másokkal!

Csatlakozzatok egy csoportos foglalkozáshoz, például táncoljatok, aerobikozzatok vagy sportoljatok bármit, ami érdekel titeket. A csapatsportok segítik fejleszteni a kommunikációtokat, jó a testnek és a léleknek és új barátokat is szerezhettek! 

Teszteljétek magatokat! 

Vegyetek részt valami nagy kihívásban! Például egy túrázás vagy a sziklamászás. Ha kiléptek a komfortzónátokból, és legyőzitek ezeket a kihívásokat, akkor bizonyítjátok magatoknak, hogy erre is képesek vagytok. Ezek után már nem is fognak annyira félelmetesnek tűnni a hétköznapi kihívások.

ITT az infografikát is megnézhetitek!

Ajánlott cikkek