Lélek

Vajon miért is kacagnak annyit a babák?

Mit csinálnak a csecsemők azonkívül, hogy alszanak, alszanak, na meg alszanak? Nevetnek. Méghozzá elég sokat. Most az is kiderül, hogy mitől van ez! 
vous - 2015.07.28.
Vajon miért is kacagnak annyit a babák?

Ma olvastam egy cikket a BBC oldalán, ahol arra a kérdésre próbáltak meg választ adni, miért is kacagnak folyton a babák. Rengeteg kutatót foglalkoztat ez a kérdés mindmáig, ahogy Darwint is épp ennyire érdekelte. A kutatás alapján kiderült, hogy a babák nevetéséből megérthetjük azt, ők miképpen értelmezik a világot és hogyan tekintenek a környezetükre. Egy kutató 1000 szülőt kérdezett meg arról, hogy mitől is kacagnak annyit kis csemetéik. 

Az eredmények egyszerűen szívmelengetőek voltak. A babák arcát 6 hetes korukig hagyja el a legelső mosoly, míg az első nevetésüket 3 és fél hónapos koruk körül hallhatjuk. De azért ne aggódjatok, ha gyermeketek nem ebben a korban kezd el hahotázni, vannak olyan csecsemők is, akik háromszor annyit nevetnek, mint az átlag. 

Kiderült az is, hogy szeretnek együtt nevetni másokkal, sőt mindenen kacagnak, amit a körülöttük lévő emberek csinálnak. Nem elég egy puszta csikizés, vagy ha eltűnik valami, majd újra felbukkan. Ez leginkább csak nekünk, felnőtteknek vicces. Ha például megcsikiztek egy babát, nem azért fog nevetni, mert csikis, hanem azon, ahogy megcsikizitek. Azért a kettő között van némi különbség. 

Mi több, hiába próbáljátok meg jobb kedvre deríteni a kis csemetét azzal, hogy mondjuk elestek. Nem ilyen könnyű a helyzet, ugyanis sokkal könnyebben fakadnak mosolyra, ha ők maguk esnek el. 

Most már legalább tudjuk, hogy nem kell teljesen bohócot csinálni magunkból, ha meg akarunk nevettetni egy kisbabát…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.