Egyéb kategória

Csupán ennyi lenne a francia nők szépségének titka?

Mit tudhatnak a francia nők, hogy olyan makulátlan a bőrük, mint egy procelánbabának, és mégis honnan van az elképesztő stílusérzékük? Lehet, hogy a vérükben van.
vous - 2015.07.31.
Csupán ennyi lenne a francia nők szépségének titka?

Ha a klasszikus szépségre gondolunk, csakis a francia nők jöhetnek szóba. Ki ne irigyelné Coco Chanel kiváló ízlését vagy Brigitte Bardot és Audrey Tautou kifinomult eleganciáját? De mégis honnan tanulták a profi szépséget? Nyugi, lányok, fény derült a titkukra. Szerencsénkre Mathilde Thomas francia írónő kiadott egy könyvet, ami elárulja, mitől olyan szépek a francia nők. A 9 pontból álló lista nagyon egyszerű szabályokat tartalmaz, olyanokat, amiket élvezni fogtok, de nagyon. Lássuk hát, mit csinálnak a „madmazelek”, hogy ilyen tündöklőek!

1. Minden nap bort isznak

Vitathatatlan, hogy ez a legélvezetesebb pont a listán. A francia nők nem szégyenlősködnek, egy pohár bor ugyanis mindennap lecsúszik a torkukon. Jól is teszik, hiszen a vörösbor tele van antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő hatású, felveszi a harcot az aknékkal is, valamint jót tesz a szív egészségének is. A legfontosabb, amit Mathilde Thomas megtanult a nagymamájától:

Minden nap igyál egy pohár vörösbort és legalább 30 percet sétálj!

2. A bőrápolás nem kényeztetés

Nem bizony. Nem számít, milyen hosszú ideig tart, és hogy mennyi kence kell hozzá, ez az élet része. A különböző arc- és spa-kezeléseket ők nem luxusnak tekintik, hanem szükséges tennivalónak azért, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

3. Szexelnek

Lehet, ezt nem is kell magyarázni. A mottójuk: napi egy orgazmus a bőrgyógyászt távol tartja – bár ezt tudományos tények és kutatások nem támasztják alá. Mathilde szerint elég egyértelmű, hogy az orgazmus ragyogást kölcsönöz a bőrnek, serkenti a vérkeringést és a kollagéntermelést. Nagymamájának idevágóan is akadt egy remek tanácsa:

Mindig válogasd össze a fehérneműdet, sosem tudhatod, mi fog történni!

4. A kevesebb több

Ha francia sminkre gondolunk, egyből a tusvonal és a vörös rúzs jut eszünkbe. A franciák úgy fogalmaznak, hogy a „kész, de nem késznek kinéző” smink az egészséges külső titka. Szerintük az amerikai nők ott hibáznak, hogy rengeteg beauty-terméket vásárolnak és azokat mind magukra is kenik. Ezzel szemben ők kevés terméket használnak, aminek meg is van az eredménye.

5. Jókat és élvezettel esznek

Nagyon egyszerűen közelítik meg az étkezés kérdését: „egyél jól!” Fontos számukra, hogy mindig leüljenek a családdal és közösen étkezzenek. Természetesen csak az egészséges alapanyagok jöhetnek szóba. A lényeg: a franciák nagyon jókat esznek, de mértékkel!

6. Bőrápolási rutin

A francia nők nem esnek pánikba, ha megjelenik az arcukon egy ránc vagy egy pattanás. Ez az élet velejárója és elfogadják. A megelőzésre fektetik a hangsúlyt, arra, hogy megtalálják, mi válik be a legjobban a bőrüknek.

Tégy megelőző intézkedéseket, így soha nem kell kezelned!

7. Hideg vízben zuhanyoznak

Sosem vesznek hosszú fürdőket, leginkább zuhanyoznak. Persze, nem jéghideg vizet engednek magukra, csupán a tusolást mindig hidegebb, langyosabb vízzel fejezik be.

8. A szépség túlmutat a csinos pofin

Természetesen fontos számukra a külcsín, de ugyanolyan fontos, hogy megtalálják a belső szépségüket is. Elfogadják, szeretik önmagukat. Ezáltal szépséget sugároznak magukból.

9. Szeretik a ráncaikat

Imádják és boldogak vele. Úgy gondolják, az arcukon lévő ráncok az életüket szimbolizálják. Nem szégyellik, és soha nem plasztikáztatnának, BÜSZKÉK RÁ!

Ajánlott cikkek