Egyéb kategória

Most bemutatjuk nektek a világ legjobb anyukáit

Az elefántok nagyok, zajosak, talán kicsit félünk is tőlük, épp ezért nem gondolnánk, hogy ők a legszuperebb anyukák. Pedig így van. Jöjjön is néhány érdekesség az elefántmamikról!
vous - 2015.08.13.
Most bemutatjuk nektek a világ legjobb anyukáit

Anya csak egy van – így vannak ezzel az elefántok is. Nyilván mindegyik állatnak ugyanolyan fontos a gyermeke, mint nekünk, embereknek, de az elefántmamák még az állatok sorából is kiemelkednek. Náluk jobb anyukát szinten keresve sem találhatnánk – a sajátunkon kívül persze. Hoztam is nektek néhány dolgot, amiket talán még nem is tudtatok róluk. Íme!

Vemhességi időben verhetetlenek

Még mi, emberek is szoktuk mondani, ha egy baba a szokásosnál több ideig marad benn az anyukája pocakjában, hogy biztos elefántbébi lesz. Már értem, miért is mondjuk ezt, ugyanis egy elefánt a mi 9 hónapunkhoz képest két évig hord ki egy kiselefántot. Jól olvastátok, KÉT ÉVIG. Ha nekünk is ennyi ideig kéne kihordani egy csecsemőt akkor lehet, hogy már kihaltunk volna…

Soha nem felejtenek

Egy Me-Bai nevű elefántot 3 és fél éves korában elválasztották az anyjától, hogy turistákat szállítson a hátán, majd a dolgok nem alakultak a legjobban, ezért visszakerült az anyjához. Aki csodák csodájára, felismerte. Nézzétek csak!

Évekig gondoskodnak a gyermekükről

Az elefántmamák egészen két-hároméves korukig szoptatják a „kicsinyüket”, persze csak idézőjelben, mert azért nem kicsi egy elefántbébi sem. Nem is beszélve arról, hogy ez napi csaknem 9,5 liter tejet jelent. 

Örökké a gyerekükkel maradnak

A nőstény elefántok általában addig élnek az édesanyjukkal, amíg meghalnak. Míg a hímeket addig nevelik, amíg elérik a pubertáskort és túl lármásak nem lesznek. Hát igen, ilyenek a tinik.

Forrás:
Pixabay

Minden elefántmama szingli

Bizony, a hím elefántok semennyire nem törődnek azzal, hogyan is alakul a kis bébi sorsa. Ezzel szemben az édesanyák etetik, megvédik, szórakoztatják és mindenre megtanítják őket.

Imádunk titeket, elefántmamik! 

Ajánlott cikkek