Egyéb kategória

Így legyetek ápoltak a megszokott szépségeszközök nélkül

Ötven nap a dzsungelben, de a láb szőrtelen, a szemöldök rendezett, a haj makulátlan. Miért akarják a hollywoodi filmek ezt elhitetni velünk? No de nem baj, amíg ők ezt megrendezik, nekünk tényleg sikerülni fog gyönyörűen túlélni a dzsungelt akár több héten át.
vous - 2015.08.14.
Így legyetek ápoltak a megszokott szépségeszközök nélkül

Tételezzük föl, hogy hajótörést szenvedünk, vagy hogy ne legyek annyira elrugaszkodott, képzeljétek el inkább azt, hogy a pasitokkal vakációztok, valahol a dzsungel környékén – reálisabb, mint a Lost –, kocsit béreltek és irány a rengeteg. Fortuna éppen nem ér rá, így kifogy a kocsiból a benzin. Térerő pedig… A dzsungel közepén? Na, ne vicceljünk. Egy szerencsétek van: az autó telis-tele finomságokkal, több zsugor vízzel és két meleg takaróval, így nem haltok éhen, és éjjel nem fogtok fázni. De mire jön a segítség lehet, több hét is eltelik. Ne ámítsunk senkit, jöjjenek a tények.

Vajon mindenféle segédeszköz nélkül, a természet lágy ölén mivel tudnánk tisztálkodni, szőrteleníteni és tudjátok, az egyéb csajügyeket elrendezni?

Bozóttűz mindenhol

Persze, nem 3 nap alatt lesz belőlünk Csubakka, de lefogadom, Jane sem borostás lábakkal csüngött Tarzan hátán. Ő vajon hogy oldotta meg? Tarzannak biztosan volt egy machetéje, azt kölcsönkérhette és félrevonulhatott a folyópartra. Aha, csakhogy ti nem Tarzannal ültök most a dzsungel közepén. Viszont a ti vadembereteknek van autója, abban pedig elsősegélydoboz. A dobozkában biztosan találtok egy kisollót. Szedjétek ketté, legyetek nagyon óvatosak, és használjátok pengének. 

Ha a szemöldökötök a szemetekbe lóg

Kényes téma, főleg, mivel idővel összeérne a két szemöldök. Ezt egy VOUS-lány nem engedheti meg magának még a dzsungel közepén sem. A legegyszerűbb, ha kerestek egy kisebb, vékonyabb botot. Az egyik végét vágjátok be (a már jól ismert kisollóval), ki is hegyezhetitek a végeket, és készen van a dzsungel made szemöldökcsipesz. De ha előrelátóak vagytok, akkor már most felkészültök egy váratlan nomádkodásra és megtanuljátok a neten fellelhető rengeteg videó egyikéből, hogy hogyan kell szemöldököt szedni egy cérna segítségével. Ha nagyon unatkoznátok a rengetegben, ez a módszer az egyéb szőrzetetek ritkítására is jó lehet. 

Az igazán csajos napokra

Miért is ne, pont ilyenkor jön meg, mikor kisollóval borotválkozunk és fadarabbal szedjük a szemöldökünket?! Gondolkodjunk, gondolkodjunk… Nyilván kizárt, hogy bármit is tamponnak használjunk, nem lenne túl higiénikus. Meg amúgy is, pfuj. Nos, mi jöhet még szóba betétként? A lapulevél és bármely más növény nem szívná fel a nedvességet, ezért azok sem használhatók. Akkor mégis mi marad? Szükség törvényt bont: pókháló. Járjátok körbe a területet, és gyűjtsetek be rengeteg pókhálót. Ügyeljetek, arra, hogy amikor „vadásztok” pók ne legyen a közelben. Ha elegendő mennyiségűt sikerül összeszedni, használhatjátok is. A legfontosabb szabály, hogy sűrűn cseréljétek a pókhálót, hiszen a dzsungelben is fontos a higiénia. Ha ez mégsem jönne össze a fák kérge alatt, egyes nádfélék belsejében találtok rostos részeket, azt is használhatjátok. De ha már ott a kocsi, én feláldoznék és széttépdesnék inkább egy takarót.

Na és a smink?

Ha tudtok tüzet gyújtani, a koromból még szemceruzát is előállíthattok, de valljuk be, egy ilyen helyzetben ez már végképp felesleges. A kényszer szülte csapatépítő tréningetek olyan szoros kapcsolatot alakít majd ki köztetek, hogy egy ilyen kaland túlélése után a pasitok már azt sem fogja bánni, ha bozontosak vagytok.

Kihagytam valamit? Írjátok meg, mire nem gondoltam, és azt, hogyan oldanátok meg a dzsungelben! 
Ajánlott cikkek