Egyéb kategória

Kiderült, az alkoholfogyasztás tényleg segít a fogyásban

Szerintem ti sem találkoztatok még olyan dietetikussal, aki azt javasolná, hogy a fogyás érdekében gurítsatok le esténként egy pohár bort. Ha igen, kérem a számát! Viccet félretéve, a Harvard Egyetem egyik tanulmánya 20 000 nőt vizsgált meg, amiből az derült ki, hogy azoknál, akik napi két pohár bort ittak, 70%-kal csökkent az elhízás kockázata, mint azoknál, akik nem fogyasztottak alkoholt.

vous - 2015.08.28.
Kiderült, az alkoholfogyasztás tényleg segít a fogyásban

Ez azért fura, mert az alkoholban rengeteg kalória van. Lehet, olyan tudósok végezték a kutatást, akik túlságosan is szeretik a rozét. De egy másik tanulmány, amit a National Center for Disease Control végzett el 7000 ember bevonásával 10 éven keresztül, azt állapította meg, hogy az alkoholfogyasztás nem növeli az elhízás kockázatát.

Szóval ha már ennyire benne vagyunk a diétázásban, akkor itt az ideje annak, hogy ne vonjuk meg magunktól a boldogságot és nyugodtan igyunk meg egy-két pohár bort esténként a vacsi mellé. De csak mértékkel!

Íme három tény, ami azt bizonyítja, hogy az alkohol csökkenti az elhízás kockázatát:

Lassítja a zsírsejtek növekedését

Az Oregoni Állami Egyetemen megállapították, hogy a vörösbor lassítja a meglévő zsírsejtek növekedését, valamit megakadályozza, hogy újak képződjenek. Ez azért nem azt jelenti, hogy hazafelé markolj fel három üveg vörösbort és locsold magadra az egészet. Tudod, a bor szőlőből van. Szóval a szőlőlé is hasznodra lehet. Én inkább ezt javasolnám.

Lehet, hogy kevesebbet fogsz enni

Az első gondolatom most az, hogy pár pohár alkoholos ital után éhen halok. De mindig. Szóval tuti, hogy valamelyik közelben lévő gyorskajáldába fogom enni a sajtburgert. Akkor miért is ennék kevesebbet?! Ha jobban belegondolunk, tényleg van benne logika. Alkoholt fogyasztani mértékkel kell, ha pedig eltaláljuk a kellő mennyiséget és nem visszük túlzásba, akkor valószínűleg az étrendünket is tudjuk majd szabályozni.

Megemeli a test hőmérsékletét


Gondolom, nem vagyok azzal egyedül, hogy mikor alkoholt iszom, fél óra után melegem lesz. Pedig nincs meleg. Főleg télen, mikor egy szál pólóban, becsiccsentve állunk kint egy szórakozóhely előtt. De ha megfordítjuk a dolgot, akkor végül is a hasznunkra is válhat, hiszen ha melegünk van, a testünk kalóriákat éget.

Mindenesetre ez a dolog szépen hangzik, de szerintem inkább maradjunk az eddig is jól bevált és valóban hasznos egészséges étkezésnél és sportolásnál!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.