7 dolog, ami megváltozik, ha egy hónapra mellőzitek az alkoholt

Tényleg létezik olyan ember, aki immunis a másnaposságra?

Ugye nektek is ismerős az érzés, mikor egy átbulizott éjszaka után másnap arra ébredtek, hogy ki vagytok száradva és szörnyen hasogat a fejetek? Nemrég azonban napvilágot látott egy kutatás, miszerint vannak olyan szerencsések – az alkoholfogyasztók nagyjából 25-30%-a –, akik immunisak a másnaposságra. Vajon tényleg lehetséges ez?

Hollandiában 826 diákot kértek meg arra, hogy meséljen evési és ivási szokásairól, majd a másnaposságuk súlyosságáról. A diákok több mint fele számolt be arról, hogy ivás után evett, de ez nem csökkentette a másnaposság mértékét. Akik vizet is ittak, azoknál csökkent a szájszárazság, amitől kicsit jobban érezték magukat, de náluk is ugyanúgy jelentkeztek a másnaposság tünetei.

Azok az emberek, akik arról számoltak be, hogy még sohasem voltak másnaposak, valószínűleg kevesebbet ittak annál, mint amennyi másnapossághoz vezet – mondta dr. Joris Verster a Mashable-nek.

Persze ezenkívül még további kutatásokra van szükség, hogy megértsük a másnaposságot, aminek nyilvánvalóan nagy hatása van a társadalomra. A tanulmányból mindenesetre kiderült az a kegyetlen tény: mindegy, mennyit eszel vagy mennyi vizet iszol, nem kerülhető el a másnaposság.

Az egyszerű titok csak annyi: minél kevesebbet isztok, annál kevésbé lesztek másnaposak.