Végre kiderült, mikortól válik valaki felnőtté

Érett vagy felnőtt? Miért hívják érettnek az érettségit, amikor zöldfülűek írják? Ti érettnek éreztétek magatokat az érettségi után? Esetleg később felnőttnek? Hát én sem és kiderült, nem vagyunk ezzel egyedül.

Egy új tanulmány szerint a fiatalok 29 évesen kezdik felnőttnek érezni magukat. Persze megint a britek dolgoztak és megkérdeztek kétezer 18 évesnél idősebb fiatalt, hogy mikor csendesednek el a gyermeki hangok bennük. Az egyöntetű válasz pedig a 29 éves kor volt. Azt is megvizsgálták, hogy melyek azok a mérföldkövek, amelyek szerintük szükségesek ahhoz, hogy kijelentsék: felnőttek. Ezek között szerepelt a lakás, házasság és a gyerek. Úgyhogy ha ezzel a hárommal rendelkeztek, akkor ki lehet állítani a tudomány szerinti felnőttségi bizonyítványt.

Forrás:
Pixabay

Ahogy érettségi után sem válik valaki másnap éretté, ezek után sem lesztek rögtön felnőttek. Ezektől éreznénk kereknek és egésznek az életünket, és felnőttnek magunkat? Szerintem belül maradjunk inkább gyerekek, és úgy lehetünk felnőttek, mert minden rosszban van valami jó és minden felnőttben van egy kis gyerek.

Forrás:
Pixabay