Zöld falu és elhagyott autók – Elképesztő helyek, ahol újra a természet uralkodik

Néha elfelejtjük, milyen nagy hatalma van a természetnek. Azt, hogy mennyire gyönyörű, és hogy milyen hihetetlen ereje van. Erősebb, mint bármi. Képes építeni, formálni, de rombolni is. Sakkban tart minket.

Elképesztő, hogy az ember alkotta építményeket is milyen könnyen képes visszavenni és újra hatalma alá keríteni. A következő képek magukért beszélnek.

A zöld falu

Ez a Kínában található aprócska halászfalu, Goki egykor nyüzsgött a szorgos halászoktól, akik itt keresték meg a kenyérrevalót. Azonban a földrajzi és gazdasági körülmények megváltoztak, így Goki – több népes faluval együtt – lakatlanná vált. Az egykor családok lakta házakat mára teljesen beborította a növényzet. Mintha csak a földből nőtt volna ki.

A földi mennyország

Forrás:
Zhenxuan

Ez a hatalmas templom, az Angkorvat egy ma is működő vallási központ, amely Kambodzsa jelképévé vált. A 12. században építették azzal a céllal, hogy lehozzák a mennyországot a földre. A növények nyújtózkodó gyökerei azonban a mai napig benövik és elpusztítják a templom egy részét.

Egy virágba borult állomás

Forrás:
Pietro Bevilacqua

A párizsi vasút 1934 óta le van zárva, nem közlekednek rajta vonatok. Mostanra rózsaszínben pompázó, illatos virágok borították be az egészet. Pont, mint a mesében!

A növény borította malom

Forrás:
MESSYNESSY

Olaszországban, Sorrentóban található a „malmok völgye”. A sűrű növényzet között egy régi malom bújik meg, ahol a '900-as években a lisztet készítették. Azonban az emelkedő páratartalom miatt a dolgozók kénytelenek voltak elhagyni a helyet.

Ahol mindig dugó van

Forrás:
Jason Wallace

Az, hogy hogyan kerültek a belgiumi erdő közepére az autók, mai napig rejtély. Egy legenda szerint amerikai katonák hagyták itt őket. Mikor véget ért a II. világháború, és végre hazamehettek, rájöttek, hogy a járműveiket nem vihetik magukkal. Ez a kisváros, Chatillon tökéletes búvóhelynek tűnt az autók számára, hiszen dombok és hatalmas fák vették körül. A járművekért azonban sosem jöttek vissza.

Az orosz halászfalu maradványai

Forrás:
Rosanne de Lange

Ezeket a házakat régen orosz halászok lakták, de miután a Szovjetunió megszűnt létezni, gyakorlatilag gazdaságilag feleslegessé váltak. Az itt élők ezért elhagyták otthonaikat, melyeket mára a természet szinte teljesen elpusztított.

Forrás:
englishrussia