Egyéb kategória

Vissza a gyerekkorba – Kreatívkodjatok őszi termésekkel!

Ha ősz van, azt leginkább abból veszem észre, hogy egy nap azon kapom magam, mindenhol gesztenye van a lakásban. Egész egyszerűen rutinos a mozdulat, ha egy gesztenye mosolyog rám a lábam mellől, azt fel kell emelnem és haza kell vinnem. Most pedig elárulom, mit csinálok velük otthon.
vous - 2015.09.14.
Vissza a gyerekkorba – Kreatívkodjatok őszi termésekkel!

Gyerekkoromban rengeteg gesztenyeembert, lovacskát, őzikét és kutyát készítettem anyuval a konyhában, az asztal tele volt hurkapálcával, ragasztóval, falevéllel, dióval, festékkel. Nem unatkoztunk, az biztos, de anyuval mindig izgi volt az élet, mindig kitalált valamit, szép dolgok kerültek ki a kezei közül.

Jó móka még ma is kreatívkodni az őszi termések begyűjtése után, akár egyedül, akár oviban a gyerekekkel, vagy a saját gyereketekkel. Én előástam pár emléket a gyerekkoromból, hátha megjön hozzá a kedvetek, hogy elüssétek az időt vele egy szép őszi délutánon!

Gesztenyecsalád

Egy apa, egy anya, gyerek, na meg a kutya, macska, kisegér. Csináljátok meg a családotok gesztenye verzióját, jó szórakozás rárajzolni az egyes családtagok jellegzetességeit, ráadásul a lakásba is garantáltan behozza az őszi hangulatot!

Forrás:
pixabay

Levélkavalkád

A leveleket gyakorlatilag BÁRMIRE használhatjátok. Emlékszem, suliban leveleket kellett elrendeznem az üres rajzlapra, és én kacsacsaládot montázsoltam össze, de volt, hogy befőttesüvegre dekupázsolva a leveleket, hangulatos mécsestartót készítettem, ami olyan narancssárga fényt árasztott magából, hogy öröm volt nézni. Ráadásul ultrajó lenyomatokat lehet készíteni velük.

Dióból katica

Remélem, hevesen bólogattok a cím láttán, mert ez szerintem egyetlen gyerek életéből sem maradhatott ki! A fél, kibelezett diót pirosra festettük, fekete pöttyöket mázoltunk rájuk, és zöldre festett, levél formára vágott papírra ragasztottuk. Iszonyú büszkén mutogattam otthon, és persze nem volt megállás, jött a dióból készült kisegér, maci, kalózhajó és miegymás.

Ti miket kreatívkodtok ősszel?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.